Para Sihirbazı Soros ve Paulson altın istifliyor

'Para sihirbazı' lakabıyla tanınan ABD'li ünlü yatırımcı George Soros altına yöneldi. Rekor fiyatların teşviğe işaret etmesi ile altın yatırımcıları Paulson ve Soros altın alıyor

Para Sihirbazı Soros ve Paulson altın istifliyor
Para Sihirbazı Soros ve Paulson altın istifliyor
GİRİŞ 21.11.2012 08:11 GÜNCELLEME 21.11.2012 08:17

Avrupa'dan Çin'e kadar merkez bankalarının büyümeyi desteklemeyi birinci önceliği yapması enflasyon ve kur endişelerini artırırken altının 12 yıllık yükselişinin 2013'te de süreceğini düşünen Soros altına yatırım yapıyor. 

ABD'nin SPK muadili sermaye piyasası düzenleme kuruluşu SEC'e yapılan bildirimlere göre Soros'un yatırım fonu Soros Fund Management altın pozisyonlarını üçüncü çeyrekte yüzde 49 artırdı. George Soros'un portföyünde yaklaşık 221.7 milyon dolarlık altın bulunuyor.

Eylül 2011'de altının onsu 1921 dolara kadar çıkarak rekor kırmıştı. Deutsche Bank yetkilisi Raymond Key kısa süre önce, altının önümüzdeki yıl 2 bin doları görebileceği öngörüsünde bulunmuştu. Altın şu anda 1730 dolar civarında seyrediyor.

Merkez bankası teşviklerinin John Paulson'dan George Soros'a yatırımcıları altın toplamaya yönlendirmesi ile altın en az 90 yılın en uzun rallisi olan 12 yıllık yükselişini 2013'e taşımaya hazırlanıyor.

Paulson ve Soros altın istifliyor

Rekor fiyatların teşviğe işaret etmesi ile altın yatırımcıları Paulson ve Soros altın alıyor

16 analistin medyan tahminine göre kıymetli metal önümüzdeki yıl her çeyrekte yükselecek ve son çeyrekte oratalama olarak ons başına 1i925 dolardan ya da en az şimdiki fiyatın yüzde 12 yükseğinden alıcı bulacak.

ABD Securities and Exchange Commission verilerine göre Paulson & Co.; en büyük altın destekli fon olan SPDR Gold Trust'ta 3.62 milyar dolar yatırırken Soros Fund Management LLC ise üçüncü çeyrekte yatırımlarını yüzde 49 artırdı.

Avrupa'dan Çin'e merkez bankalarının ekonomilerini desteklemek adına daha fazla adım atacaklarının sözünü vermeleri ile enflasyon ve develüasyon endişeleri yükseldi. Yatırımcılar bu yıl ABD darphanesinin yıllık üretimini aşarak 247 ton altın satın aldılar.