Deutsche Bank faturayı onlara kesti!

Son günlerde Türkiye aleyhine kararlar çıkan Almanya'da Deustche Bank krizi baş gösterdi.

Deutsche Bank faturayı onlara kesti!
Deutsche Bank faturayı onlara kesti!
GİRİŞ 07.03.2017 15:22 GÜNCELLEME 07.03.2017 23:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

2015 yılında 6.8 milyar euro, 2016’da ise 1.4 milyar euro zarar açıklayan döviz spekülatörü Deutsche Bank, bedelli sermaye artırımı, varlık yönetim biriminin halka arzı ve çeşitli tedbirlerden oluşan bir yeniden yapılanma planını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bankanın pazar günü gerçekleşen denetim kurulu toplantısında alınan kararlar kapsamında, Deutsche 21 Mart'ta 8 milyar euroluk 687.5 milyon adet yeni hisse ihraç etmeyi planlıyor. Hisselerin satış fiyatı borsada işlem gören hisselerin değerinin yüzde 39 altında. Bu sebeple hisselerde dün yüzde 7’yi aşan kayıplar yaşandı.  
 
7.2 MİLYAR EURO CEZA
 
Banka, 2016 sonunda ABD'de kullandırdığı sorunlu konut kredileri nedeniyle 2008 küresel krizine neden olduğu gerekçesiyle yürütülen davaların düşürülmesi için Amerikan hükümetiyle anlaşmaya varmıştı. Deutsche Bank bu anlaşmaya göre ABD'ye 7.2 milyar dolarlık ceza ödemeyi kabul etti. Bu ilk talep edilen 14 milyar doların neredeyse yarısı büyüklüğünde bir ceza olsa da Alman devinin sermaye ihtiyacı son bulmadı. Diğer bir deyişle bankanın kötü yönetiminin bedelini elinde Deutsche hissesi tutan yatırımcılar ödeyecek. 
 
SÜREKLİ STRATEJİ DEĞİŞTİRİYOR
 
 2015'te birbirinden ayırdığı menkul kıymet  alım/satım birimiyle kurumsal finansman birimlerini de birleştirecek olan Deutsche Bank, Postbank biriminin satışından da vazgeçti. CEO John Cryan, pazar günü gazetecilerle yaptığı telekonferansta, "Strateji konusunda, görüldüğü gibi, fikrimizi değiştirdik” dedi. Sürekli strateji değiştiren banka bu son stratejisiyle sermaye yeterlilik rasyosunu yüzde 13'ün üzerine çıkarmayı hedefliyor. 
 
ALMAN İSTİHBARATIYLA TÜRKİYE'YE OPERASYON
 
28 Şubat krizinin neden olduğu 2001 ekonomik krizinde başrol oynayan ve Gezi olaylarını fırsat bilerek 5,8 milyar liralık borsa spekülasyonu yapan Deutsche Bank, 15 Temmuz sorası yeniden harekete geçmişti. Alman istihbaratı ve Deutshce Bank'ın başı çektiği Alman bankaları dolar ve avro alarak kredi kullanan Türk firmalara borçlarını 1 ayda kapatmaları için baskı yapmıştı.

YORUMLAR 5
  • gaga 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanyanın bizimle bukadar uğraşması bizim açımızdan onur verici demekki ALMAN lar büyük türk gücünden artık herbakımdan korkuyorlar....
    Cevapla
  • ismail 7 yıl önce Şikayet Et
    beter olun
    Cevapla
  • aysan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hep böyleydi zaten.Temel konu islam kim gelirse gelsin saldırı islamadır.200 yıldır bizimle ugraşıyorlar.Bizden başka her islamı toplumun başında kukla bir yönetici olup o ülke hala sömürülmektedir.Avrupa abd gibi emperyalistler islam ülkelerini sömürerek hırsızlık yaparak süper ülke oldu.Gitmek isteyenlere kapıları açın hatta yardım edin gidip haklarını alsınlar.
    Cevapla
  • Metin Sönmez 7 yıl önce Şikayet Et
    Demedi demeyin: Deutsche Bank batacak, Alman bankalarında parası olanlar hemen çekin, Türk bankaları çok güvenli ve Türk ekonomisi çok sağlam
    Cevapla
  • Müslüman Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu söylediklerine bize de AMİİİN İNŞAALLAH DEMEK DÜŞER !!!!
    Cevapla