Trump'ın yıllık büyüme hedefi yüzde 4

Trump'ın başkanlık yeminini etmesinin hemen ardından Beyaz Saray'ın resmi sitesinden ekonomi, enerji ve dış politika gibi konularda bir dizi duyuru yapıldı.

Trump'ın yıllık büyüme hedefi yüzde 4
Trump'ın yıllık büyüme hedefi yüzde 4
GİRİŞ 21.01.2017 09:32 GÜNCELLEME 21.01.2017 09:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump'ın ülke ekonomisini  yeniden rayına sokmak için 25 milyon kişiye istihdam yaratacak ve büyümeyi yıllık  yüzde 4'e çıkaracak cesur bir planı olduğu bildirildi.

"İş imkanlarını Geri Getirmek ve Büyüme" başlıklı duyuruda, ABD  ekonomisinin 2008'de yaşanan durgunluktan bu yana 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en  yavaş iyileşme dönemini geçirdiği ifade edildi.

Bu dönemde, sanayi sektöründe yaklaşık 300 bin iş pozisyonunun  kaybolduğu belirtilen metinde, ayrıca Amerikalıların iş gücüne katılımının  1970'lerden bu yana en düşük seviyelerine gerilediği, kamu borcunun iki katına  çıktığını ve orta sınıfın küçüldüğü vurgulandı.

Trump'ın "ülke ekonomisini yeniden rayına sokmak için gelecek on yılda  25 milyon kişiye istihdam yaratacak ve büyümeyi yıllık yüzde 4'e çıkaracak cesur  bir planı olduğu" ifade edilen metinde şunlar kaydedildi:

"Plan Amerikalı çalışanlara ve şirketlerine zor kazandıkları  dolarların daha fazlasını tutmaları için yardım edecek büyüme dostu vergi  reformuyla başlayacak. Başkanın planı vergi oranlarını her vergi dilimindeki  Amerikalı için düşürecek, vergi kanunlarını basitleştirecek  ve ABD'nin dünyadaki  en yükseklerden biri olan kurumsal vergi oranını aşağı çekecek. Miladını  doldurmuş, aşırı kompleks ve külfetli  vergi kanunlarının düzeltilmesi,  milyonlarca yeni iş yaratıp, büyümeyi destekleyerek, Amerikan ekonomisini  dizginlerinden kurtaracak."

Trump'ın bir iş adamı ve iş veren olarak Washington'ı Amerikanın küçük  ölçekli şirketleri, girişimcileri ve işçilerinin yolundan çekmenin ne kadar  önemli olduğunu bildiği belirtilen duyuruda, federal regülasyonların ABD  ekonomisine sadece 2015'te 2 trilyon dolara mal olduğu savunuldu.

"Başkan Trump, bu nedenle yeni federal regülasyonların ertelenmesini  teklif etti ve kurumların liderlerine istihdamı öldüren ve kaldırılması gereken  regülasyonları tespit etme talimatını verdi." ifadeleri kullanılan metinde,  ayrıca Trump'ın mevcut ticaret anlaşmalarını yeniden müzakere ederek ve gelecek  anlaşmalar konusunda katı davranarak en iyi ticaret anlaşmalarını getireceği  kaydedildi.

Metinde, ayrıca, "Başkanın planları, Amerika'nın ticaret ortaklarına,  bizim illegal ve adaletsiz uygulamalarla Amerikan işçilerine zarar veren ülkeler  için bunun sonuçlarına katlanacağını garanti edecek şekilde iş yapacağımızı  gösterecek" denildi.

YORUMLAR 3
  • yeter 7 yıl önce Şikayet Et
    Olumum trapmin elinden olsun yanlis olsada dogru olsada agzi n dan bal damliyor ulkesini sevi yor kimseye eyvallahi yok cikarc i degij
    Cevapla
  • nervur 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen zengin adam ☺
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam zaten milyarder para işini iyi bilecektir.
    Cevapla