Sharp artık Foxconn'un!

Japon devi Sharp artık Foxconn'un şemsiyesi altında.

Sharp artık Foxconn'un!
Sharp artık Foxconn'un!
GİRİŞ 28.03.2016 15:08 GÜNCELLEME 28.03.2016 15:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bildiğimiz gibi Şubat ayı sonunda dünyanın bir numaralı OEM üreticisi olan Tayvan menşeli Foxconn firması Japon elektronik devi Sharp'ı satın aldığını duyurmuştu.

İşte Reuters'ın aktardığı gelişmeye göre anlaşma 31 Mart itibarı ile resmi olarak yürürlüğe girecek. 30 Mart tarihinde her iki tarafın yönetim kurulu üyelerinin son bir kez toplanarak herkes tarafından nihai onay verileceği ve ertesi gün ise imzaların atılacağı belirtildi.

Henüz satın alma tutarına yönelik taraflardan resmi bir bigilendirme yok ancak sübvansiyonlar hariç tutulduğunda 4.3 milyar dolarlık bir meblağ telaffuz ediliyor. Keza yine onaylanmamakla birlikte Sharp'ın finansal durumunun giderek kötüleşmesi nedeniyle Foxconn'un anlaşmayı bundan 884 milyon dolar daha düşüğe kapatacağı da sızıntılar arasında.

Gerçi biz son kullanıcılar açısından çok da önemli değil bu detaylar. Bizi ilgilendiren kısmı, ismi kalite ile özdeşleşen Sharp'ın artan Çin baskısı, başta Samsung olmak üzere panel üreticisi rakiplerinin büyüklükleri nispetinde fiyat kırma elastikiyetine karşı koyamaması gibi sebeplerden ötürü artık kalite/maliyet orantısını koruyamadığı için kepenkleri kapatmak zorunda kalışı. Aynı bir zamanların efsane OEM üreticileri Abit yahut DFI gibi isimlerin Asus, MSI, Gigabyte gibi anaakım rakipleri karşısında tutunamayıp kapanmaları gibi yani...

YORUMLAR 1
  • SHARP 8 yıl önce Şikayet Et
    Sharp ve Panasonic gibi gerçek Dünya Kalitesinin kıymetini bizde kimse bilemedi, adamlar gerçekten kaliteyi yapmışlar ama bize ucuz olsun sürekli arıza yapsın, parçası ucuz olsun, enerji düşmanı olsun, servisi çok olsun mantığı dünyamızı çöplüğe çeviriyor. Böyle Kaliteli Markalar azaldıkça dünya çöplüğe dönmeye devam edecek gibi
    Cevapla