Enerji Bakanlığı: Akkuyu inşaatı devam ediyor

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nde sahadaki inşaat çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

Enerji Bakanlığı: Akkuyu inşaatı devam ediyor
Enerji Bakanlığı: Akkuyu inşaatı devam ediyor
GİRİŞ 09.12.2015 16:02 GÜNCELLEME 09.12.2015 16:41
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Konu hakkında bilgi sahibi üst düzey kaynaklar, iki ülke arasındaki uluslararası anlaşmada yer alan ağır tazminat hükümleri nedeniyle Rusya'nın anlaşmayı fesihten kaçındığını belirtiyorlar.

Türkiye ile Rusya arasındaki mutabakat kapsamında Rusya, dört üniteden oluşacak toplam 4,800 MW kurulu güce sahip Akkuyu Nükleer Santralini 20 milyar dolarlık yatırımla yapacak.

RUSLAR FESİH KONUSUNA YANAŞMIYOR

Konu hakkında bilgi sahibi üst düzey bir yetkili, "Rus jetinin düşürülmesinden sonra proje büyük bir belirsizliğe girdi. Ancak Rus şirket projeye şu ana kadar 3.5 milyardolar civarında bir yatırım yaptı. Sözleşme hükümlerinde tek taraflı fesihte ağır tazminat koşulları var. O nedenle Ruslar şu anda fesih konusunda adım atamıyor" dedi.

ENERJİ BAKANLIĞI YALANLADI

Enerji Bakanlığı yetkilisi, nükleer santralin yapımının askıya aldığı haberlerini yalanlandı.

YORUMLAR 24
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Putinden o santrala sabotaj emri çoktan verilmiştir...nasıl hala bu ruslara güvenebiliyorsunuz...bu normal felaketlere depreme benzemez..topraklar yüzyıllarca zehirlenir milyonlarca insan direkt ölür kalanlar kanserden ölür çocuklar sakat doğar... bunu bile bile ruslara bu fırsatı veren politikacılar bunun günahını hiçbir şekilde ödeyemezler
    Cevapla
  • arif gören 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu kalleş Ruslara asla güven olmaz. Nükleer santral gibi çok hassas bir projede her türlü sabotaj vb. pisliği yapabilirler. Bence biz bu işi hemen durdurmalıyız.
    Cevapla
  • can 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben olsam ruslara bedava yaptırmam gavura özellikle rusya ya güvenmek demek kendi kandine tuzak kurmak demek Rabbim muhafaza etsin..
    Cevapla
  • canfeza 8 yıl önce Şikayet Et
    fesih yapmasalar dahi bu işin ehli olmadığımızdan denetleme yapamayız o takdir de hile karıştırır o hainler demedi demeyin
    Cevapla
  • Dost 8 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer santral işi çocuk oyuncağı değil bu ruslar birşey yapar allah korusun santralle bisey olursa çok kötü olur hem bunlara biz nasıl halen guvenelim adamlar bizim aleyhimize neler diyor bunlara artık güvenip iş yapmak pimi çekili el bombasına benzer ne zaman patliyacagi belli olmaz yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle