Putin'in Türkiye kararı Rusları ayaklandırdı

Rus basını, ambargodan en çok Rusya'nın etkileneceğini belirterek, 'Fiyatlar artar, enflasyon tırmanır' uyarısı yaptı.

Putin'in Türkiye kararı Rusları ayaklandırdı
Putin'in Türkiye kararı Rusları ayaklandırdı
GİRİŞ 05.12.2015 09:44 GÜNCELLEME 05.12.2015 11:38
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlar, Rus halkını ayaklandırdı. Rus basını, ekonomik tedbirleri eleştirdi. Ülkenin önde gelen gazeteleri, yaptırımların Rusya'da enflasyon sorununu derinleştireceğini vurguladı. Yaptırıma Türkiye'nin karşılık verme ihtimali de Rus sanayicileri endişeye düşürdü. Rusya'daki üretimlerde Türkiye'den alınan yedek parçaların kullanıldığına dikkat çeken Rus basını, "Çok vahim bir durum. Rusya'daki otomobil üretimi her an durabilir" dedi.

HAYAT PAHALI

Yapılan haberlerde; kısıtlamaların, özellikle Rusya'da sebze-meyve, hazır giyim ve gıda fiyatlarını yükselteceği, zaten çok ciddi sorun haline gelen enflasyonu daha da artıracağı, otomotiv sanayi üretimine ağır bir darbe vurabileceği ve Rus ihracatçılarını zora sokabileceği belirtildi. Seyahat hizmetlerinin pahalılaşacağına işaret eden ekonomistler, yüzde 15 civarında seyreden mevcut enflasyon oranlarının da 2 puan daha artabileceği uyarısında bulundu.

İŞADAMLARI PANİKTE

Türkiye ile gerilimin Rusya otomobil sanayisine ağır bir darbe vurabileceği belirtilen haberlerde, şimdiden Rusya'daki oto sanayi üretiminin yavaşladığı kaydedildi. Türkiye'ye yönelik yaptırımlardan öncelikle Rus ekonomisinin etkileneceğine dikkat çekilen pek çok haberde, "Türkiye ile ilişkilerin kötüleşmesi, Rusya için kesinlikle zor olacak. Rusya'nın ihracatının yüzde 5'i Türkiye'ye yapılıyor" ifadelerine yer verildi.

BİZE MAHKUMLAR

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlamasının ardından şimdi endişelenme sırası Rusya'ya geldi. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin hafif sanayi ürünleri ve özellikle otomobil yedek parça sevkiyatını durdurmasından endişe ediyor. Rusya Sanayi Bakanlığı yetkilileri, "Son bir haftada acaba başka bir yerden bu parçalar bulunabilir mi? araştırmasını yaptık. Ancak durum iç açıcı değil. Ankara misillemede bulunursa Rus sanayisi durma noktasına gelir" dedi. Rusya ayrıca, Türkiye'nin tahıl alımını durdurmasından korkuyor.

HÜKÜMET DESTEK VERECEK

Hükümet, Rusya'nın yaptırımları nedeniyle zora giren iş dünyasının, ihracatçının, üreticinin zararlarını tanzim için önemli adımlar atıyor. Rusya kriz masası; Rusya'da fabrikası baskına uğrayan, vize güçlüğü çıkarılan, ürünleri geri gönderilen bütün kesimlerin zararları ve taleplerini hızlı bir şekilde toplamaya başladı. Bu verilere dayanarak sektörlere yönelik destekler de yaşama geçirilecek.

YORUMLAR 17
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    25 sene evvel bunlar dağılınca birkaç özerk türki cumhuriyet kurulmuştu. yine şuan beklemede 5-6 türki cumhuriyet daha var. yakında sadece moskova kalır bunlara. topraklarının bile çoğunda türkler var.
    Cevapla
  • Catlak profesor 8 yıl önce Şikayet Et
    Bundan 50-60 yil once gelen hukumetler, siyasiler taa o zamandan kendi milli kitalararasi fuze, ucak, ucak gemisi, anti fuze sistemlerini gelistirmeye baslamis olsalardi. Hakli olarak vurdugumuz halde rusun uzerimize horozlanmasinda bukadar ne olacak simdi paniklerine kapilmazdik diye dusunuyorum. Akp yerli tank, ucak v.s projelerine basladi baslamasinada ortadogu ve dunya bu halde iken bazi seyler icin gec kaldik gibime geliyor. Yani dunyada, bizim siyasilerde iyi biliyorki Rusu kizdirdinizmi elindeki kitalararasi nukleer fuzelerden 2 istanbula ikide ankaraya attimi yada aselsan ve diger sanayii tesislerine ve limanlara fuze ile vurdummu artik ne yapariz allah bilir.
    Cevapla
  • kriminal 8 yıl önce Şikayet Et
    Cevabını sonuna yazmışsın ya tırsma o kadar....Biz de Allah istedimi Kuşlar Filleri yener Koçum...
    Cevapla
  • Kayseri 8 yıl önce Şikayet Et
    uzay teknolojisi olan ruslar bize muhtaç :)) kendi kendimizi kandırıyoruz ,bırakalım kaldırımlara kilit taş döşemeyi de 1500 km menzilli füzeler alalım yoksa rus bir gün düğmeye bastığında hepimizi havaya uçurur
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Gayseri Biz artık kendi uzun menzilli füzelerimizide yapıyoruz? düşürülen rus uçağı radar,a yakalanmıyordu güya ama aselsanın her şeyi yakalayan radar sistemi uçaklarımızda sen türkiyeyi ne zannediyorsun?..iç ve dış düşmanlar hainler bu yüzden Tayyip,e saldırıyor sen ugandadamı yaşıyorsun.:).
    Cevapla
  • arty 8 yıl önce Şikayet Et
    adamlar bizden uzay teknolojisi almıyor arkadaşım gıda malzemesi, tekstil ürünü alıyor.. onlar da ayda olmuyor.. ayrıca avrupadan ambargo var rusyanın ender ihracatçılarından biriyiz.. ama bu ezik kafayla zaten uzaya değil strotosfere kadar bile gidemeyiz.. aşın bu ezik mantaliteyi..
    Cevapla
  • Adiga81 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu füzeleri sadece almak veya yapmak yetmez. Güdüm sistemini yani yerli veya bize ait gps sistemini de kurmak gerek. Sadece uzun menzilli füze yaparsan sadece direk atış yapma şansın olur o da saddamın scud füzeleri gibi hedefin kilometrelerce uzağına düşer.
    Cevapla
  • barbaros 8 yıl önce Şikayet Et
    hala alalım mantığındasın kardeşim yapalım ve menzil uzatmasını yapma çabasındayız.
    Cevapla
  • ali veli 8 yıl önce Şikayet Et
    ayaklanan kaç kişi
    Cevapla
  • diyarbakır 8 yıl önce Şikayet Et
    rusyayı türkiye ile birleştirelim putin devlet yönetmesini bilmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle