EPDK: Usulsüz faturanın hesabı sorulacak

EPDK, bazı abonelerin geçen yılın son günlerindeki elektrik tüketimlerinin yeni yıl tarifesi üzerinden fatura edildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

EPDK: Usulsüz faturanın hesabı sorulacak
EPDK: Usulsüz faturanın hesabı sorulacak
GİRİŞ 16.01.2018 14:02 GÜNCELLEME 16.01.2018 14:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, yılbaşından itibaren geçerli olan yeni elektrik tarifesinin, 2017'nin son günlerindeki tüketimlere yansıtılamayacağına işaret ederek, "Fatura hesaplama metodolojimiz ve mevzuatımız çok açık ve nettir. Geçen yılki elektrik tüketimi, 2018 yılı için belirlenen tarifeden faturaya yansıtılamaz. Aykırı işlem yapan şirketlere bunun hesabını sorarız." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine, bazı abonelerin geçen yılın son günlerindeki elektrik tüketimlerinin yeni yıl tarifesi üzerinden fatura edildiği iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
EPDK Başkanı Yılmaz, tüketim döneminin bir aydan daha uzun süreli belirlenmesinin ve fiyatlarda artış olmasının, tüketicinin daha yüksek tarifeden faturalandırılmasına neden olamayacağını söyledi.

Elektrik tedarik şirketlerini uyaran Yılmaz, faturaların elektriğin kullanıldığı dönemde yürürlükte olan tarifeye göre hesaplanması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, "Fatura hesaplama metodolojimiz ve mevzuatımız çok açık ve nettir. Geçen yılki elektrik tüketimi, 2018 yılı için belirlenen tarifeden faturaya yansıtılamaz. Aralık ve ocak ayına denk gelen tüketimler, daha yüksek olan yeni tarife üzerinden değil, her iki ayın ortalama bedelleri üzerinden ve ilgili gün geçerli olan fiyat dikkate alınarak hesaplanmalı. Aykırı işlem yapan şirketlere bunun hesabını sorarız." ifadelerini kullandı.
 
"ŞİRKETLERE VE EPDK'YA BAŞVURUN"
 
Yılmaz, kendilerine yeni tarife üzerinden usulsüz fatura kesildiğini değerlendiren tüketicilerin dağıtım şirketlerine itirazlarını yapmaları gerektiğini, sorunlarının çözülmemesi halinde ise EPDK'ya yazılı olarak başvurabileceklerini bildirdi.
 
Tüketicilerin haklarının yenilmesine müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Yılmaz, "Kurumun web sitesine koyduğumuz fatura hesaplama modülünü de bu amaçla geliştirdik. Mevzuata aykırı hareket eden şirketler olursa EPDK olarak gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.
 
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "1 Ocak 2018'den itibaren geçerli olması gereken elektrik zammının, bu tarihten önceki faturalara da yansıtıldığı"nı iddia etmiş, mağduriyetin giderilmesini istemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • SORU 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu firmalar denetlenmek mi istenmiyor, yoksa denetlenemiyor mu? BİLİNÇLİ bir şekilde usulsüz fatura düzenleyen firmaların işlediği suç ÇETE kurup plan yaparak DOLANDIRICILIK yapmakla aynı olduğu halde neden o çetelerle aynı cezaya çarptırılmıyor? İtiraz edip uğraşan parasını kurtarabiliyor, peki diğerlerinin parası kime kalıyor? Bu paraların FETÖye gitmediğinden emin misiniz? Böyle firmaların neden ruhsatı iptal edilip ağır bir ceza ödetilmiyor? NEDEN? NEDEN? NEDEN? bilindiği halde NEDEN göz yumuluyor?
    Cevapla
  • CEZASI YOK! 6 yıl önce Şikayet Et
    Usulsüz faturanın hesabı sorulacak. Hala mı cek cak. Usulsüz fatura kesen firmaya can yakıcı bir ceza keseceksin ki bu yola bir daha tevessül etmesin. adamlar bir milyon tane usulsüz fatura kesiyor, bireysel itiraz eden on bininin faturası düzeltiliyor geriye kalanlara geçmiş olsun. Böyle saçmalık olmaz. Bazı firmalar yaptıkları hizmetten değil, attıkları kazıktan milyonlarca lira para kazanıyor. Kazık yiyenler tüketici mahkemelerine şikayet etsin kazıklarını çıkaralım, peki diğerleri ne olacak?
    Cevapla
  • DEVLET NEREDE? 6 yıl önce Şikayet Et
    Örnek: GSM hatlarında özel servis adı altında bir mesaj gönderip aboneleri avlayan firmalar var. Biz talep etmediğimiz halde, dalgınlıkla bir iki mesajla yanlış tuşa basarak belki de virüs bulaştırıp bu işlemi sizin yerinize virüse yaptırarak bedelini GSM faturasına ekleyip aboneleri yoluyorlar. Haydi gel işin yoksa böyle bir mesajı onaylamadığını ispatla şimdi. Müşteri hizmetlerini ara elli tane tuşa bas olmadı başa dön yeniden üçe bas ikiye bas, labirentten çıkardan "efenim siz O mesajı onaylamadıysanız çocuğunuz yapmıştır" bilmem ne? BU SOYGUN KAPILARINI ONLARA AÇAN KİM? DEVLET bunu bilmiyorsa artık biliyor bakalım ne yapacak!
    Cevapla
  • DEVLET NEREDE? 6 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş efendim tüketici hakemlerine başvuracakmışız. Adamlar öyle bir yoluyor ki beş lira on lira 20 lira ama toplamda milyonlarca lirayı buluyor. kimse 10-20 TL için işten izin alıp da dilekçeyle uğraşmak istemiyor. Sonuna kadar uğraşıp hakkını alan alıyor. Ama bu haksızlığı yapan firmalara neden böyle bir iş yaptın diye CEZA KESİLMİYOR onlar da kaldıkları yerden devam ediyor. Bu yöntemlerle kesilen paraların FETÖye gitmediğini nereden biliyorsunuz?
    Cevapla
  • cumali 6 yıl önce Şikayet Et
    fatura baştan sona usulsüz ...sayaç okuma mı diyim trt payımı diyim pahalı elektrik mi deyim bilmiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle