Yabancı yatırımcılardan 'Türkiye' açıklaması

Türkiye ekonomisine güvenlerinin tam olduğunu ifade eden uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri, yatırımlarının artarak devam edeceğini belirtiyor

Yabancı yatırımcılardan 'Türkiye' açıklaması
Yabancı yatırımcılardan 'Türkiye' açıklaması
GİRİŞ 28.03.2017 12:42 GÜNCELLEME 28.03.2017 12:42

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim, Türkiye'ye gelecek için yatırım yaptıklarını, geleceğe hazırlandıklarını ifade ederek, yeni mağazalar açtıklarını, bunun da yeni iş imkanları oluşturduğunu söyledi.

Kim, birçok alanda yatırım hedefleri bulunduğunu belirterek, "Türk pazarı orta ve uzun vadede potansiyele sahip. Uzun dönemde Türkiye ekonomisinin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden yatırım yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

'Türkiye merkezi bir üs olabilir'

Nestle Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Felix Allemann da "fantastik" bir ülke olan Türkiye'nin çok iyi bir lokasyona sahip olduğunu ve çok iyi gelişen bir ekonomisi bulunduğunu ifade etti.

Allemann, Türkiye'de 108 yıldır faaliyet gösterdiklerini hatırlatarak, "Biz 108 yıldır Türkiye'ye yatırım yapıyorduk, yapmaya da devam edeceğiz. Gelecekte, geçmişe göre daha çok yatırım yapacağız." dedi.

'Türkiye insanına güveniyorum'

Novartis Türkiye Ülke Başkanı Peter Catalino ise Türkiye'de her yıl yatırımlarını artırdıklarını, geçen yıl Türkiye'ye yaklaşık 20 milyon dolar yatırım yaptıklarını bildirdi.

Catalino, Türkiye'deki 4 üretim tesisleri ile Novartis içinde global ölçekte önemli bir üretim noktası olduklarını, bu tesislerde ürettikleri katma değeri yüksek ilaçlarla Türkiye'nin yüksek teknolojili üretimine katkı sağladıklarını kaydetti.

Catalino, "Ekonomilerde kısa dönemli sıkıntılar olabilir. Ancak Türkiye'nin ekonomik olarak uzun dönemde iyi şeyler başaracağına inanıyorum. Türkiye'ye ve Türkiye insanına güveniyorum. Buradan gitmeyeceğiz ve burada uzun süre kalacağız." diye konuştu.

'Türkiye ikinci evim'

Hyundai Assan Başkanı Mong Hyun Yoon, Türklerin arkadaş canlısı olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin kendisinin ikinci evi olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA