Dünya devinden Türkiye'ye övgü! İyi iş çıkardınız

Saxo Bank’ın Makro Strateji Müdürü Christopher Dembik, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz politikasını değerlendirdi

Dünya devinden Türkiye'ye övgü! İyi iş çıkardınız
Dünya devinden Türkiye'ye övgü! İyi iş çıkardınız
GİRİŞ 22.09.2016 12:20 GÜNCELLEME 22.09.2016 12:20

Saxo Bank’ın Makro Strateji Müdürü Christopher Dembik, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), Türk Lirası ve ekonomiye ilişkin süreci ele alışının oldukça iyi olduğunu belirterek “Dünyada çok rahat dönemlerden geçmiyoruz, piyasasının böyle bir durumda tepki vermesi normal. Yatırımcılar aksi takdirde ülkeden kaçacaktır. Yıl sonunda yabancı yatırım düşük kalacaktır ama ekonomik göstergelere bakacak olursanız yavaşlama zaten vardı. Bu Türkiye’ye özgü değildi, böyle bir küresel trend vardı. TCMB bence iyi bir iş çıkardı” dedi.

Türkiye’nin de yatırım yapılabilecek ülkelerden biri olduğuna dikkati çeken Dembik, “Türkiye’de siyasi risk büyük bir problem değil.Gelecek yıl işler daha da iyiye gidecektir. 6 ay sonra kimse gerçekleşen talihsiz olayları hatırlamayacaktır” diye konuştu.

SIFIRCI HOCADAN İYİ HABER

Öte yandan Moody’s Küresel Ülke Riskleri Birimi Kıdemli Müdürü Alastair Wilson, 15 Temmuz darbe girişiminden Türkiye ekonomisine kaynaklanan şokun büyük ölçüde ortadan kalktığını söyledi. Wilson, “Fakat Türkiye’nin sorunları uzun vadeli kalmaya devam ediyor” diyerek, ülkenin küresel faiz artışlarına yönelik hassasiyetine dikkat çekti. 

FED’DE FAİZ ARTTIRIMI YOK

ABD Merkez Bankası Fed, faiz kararını açıkladı. Fed faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi. Fed, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0,25-0,50 aralığında sabit bıraktı. Washington’da Eylül ayı Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, piyasa beklentileri yönünde karar alan FED, yüzde 0,25 ile 0,50 aralığındaki faiz oranlarını sabit tutma kararı aldı.