Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, işverenin asgari ücret için beklediği destek konusunda açıklama yaptı.

Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması
Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması
GİRİŞ 07.12.2015 09:30 GÜNCELLEME 07.12.2015 09:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, işverenin asgari ücret için beklediği destek konusunda “Bu konu bütçe imkânları çerçevesinde ele alınacak. Abartılı bir şey beklememek gerekiyor” dedi.

Bir grup gazeteci ile sohbet eden Yılmaz, ayrıca bütçe konusunda ise, “Köklü değişiklik beklememek lazım. Bazı güncellemeler yapılabilir. Büyüme yüzde 3’ün üzerinde gelebilir. Cari açık düşündüğümüzden düşük. Enflasyon bir miktar yukarıda çıkabilir” dedi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 7
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    34 çalışanımız var. En düşük ücret alan 1250 tl alıyor. Aylık 60 bin tl maaş 30 bin tl ssk ve 10 bin tl yemek servis giderimiz var. Yani 34 çalışanla 100 bin tl giderimiz var. Vergileri kira ve diğer giderleri sıfır sayarsak, Yüzde 20 kâr ile çalışırsak her ay 500 bin tl ciro yapmak zorundayız. Şimdi bu rakam yüzde 30 artacak. Asgari ücretin üzerinde çalışan kişiler de maaşlarına yüzde 30 zam isteyecekler. Yazıklar olsun ki personel maaşını denkleştirebilmek için gece gündüz stres altında çalışan işverenleri bir çırpıda çöpe attınız. Şimdiden söyleyeyim; 1 ocaktan sonra işsizlik rakamları normalin 4-5 katına çıkarsa hiç ama hiç şaşırmayınız.
    Cevapla
  • abdül 8 yıl önce Şikayet Et
    öyle abartacak kadar işverene bir yük yok biraz kardan zarar ama işveren (hepsi için geçerli değil tabi) açgözlü olduğundan durum böyle iki parti az yapsa o açık zaten olmaz ama keyiflerindende ödün vermiyorlar işçi ne yerse yesin nasıl geçinirse geçinsin adamların umurunda değil.ALLAH açgözlü olmaktan hepimizi korusun.
    Cevapla
  • ula 8 yıl önce Şikayet Et
    eger iş adamları (viskiciler)insan gibi yasamanin bu paraylada olmayacagini 1500tl verebiliriz demeleri lazımdır nerdeéeeeee biz de öyle iş ADAMI
    Cevapla
  • emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    seçimlerde verdiğiniz vaat asgari ücret şimdi altında kalkamıyorsunuz küçük işletmelerii zor durumda kaldıkları gibi kapanmaları kaçınılmaz. hiç iyi bir şey yapmadınız
    Cevapla
  • Mıro 8 yıl önce Şikayet Et
    İyide adamlar 1500- 1700 diyorlardı. Onlar ne ederdi o zaman
    Cevapla
  • ferikoylu 8 yıl önce Şikayet Et
    is verenlerde biraz az kazansin
    Cevapla
  • Mehmed 8 yıl önce Şikayet Et
    alışmış adamlar çok kazanmaya zor geliyor şimdi 300 tl fark.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle