Memurların toplu sözleşme görüşmeleri başladı

Memurların mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı başladı.

Memurların toplu sözleşme görüşmeleri başladı
Memurların toplu sözleşme görüşmeleri başladı
GİRİŞ 03.08.2015 12:27 GÜNCELLEME 03.08.2015 12:37
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Reşat Moralı Toplantı Salonu'ndaki görüşmelerde Kamu İşveren Heyeti'ne, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine ise Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlık yapıyor.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de yer aldığı görüşmeye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu, yetkili sendikaların temsilcileri ve ilgili bürokratlar katıldı.

Türkiye Kamu Sen ve Memur-Sen üyeleri arasında oturma düzeni sebebiyle tartışma yaşandı. Salondaki gerilim nedeniyle toplantı 45 dakika gecikmeli başladı.

Toplantıdan önce, KESK Genel Başkanı Özgen, basın açıklaması yapmak için sabah saatlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürümek isteyen KESK üyelerine polisin müdahale etmesine tepki gösterdi.

YORUMLAR 11
  • 4A-4B ve 4c liyiz 8 yıl önce Şikayet Et
    yetkili sendikanın sözleşmede ne derece memurları savunacak, sendika üyesi olarak bekliyorum. savunmazlarsa üyeliğimi değiştireceğim. yeter demenin vakti geldi...
    Cevapla
  • 4b li 4c li 8 yıl önce Şikayet Et
    arkdaşlar 4c li arkdaşlar ndn 4c 4c diye bağiriyrsunuz ki yada bu ülkede 4c li sorunumu var sadece birbirimize destek olalım ki hakkımız olanı versınler sözleşmelilerin kadroya alınmasını istiyoruz 4c lilerin maaşları yükselicek evet ama diğer yandan 4b lilerinde maaşları düşücek ama onemli olan iş güvencesi bunu bu büyüklerimiz ndn göremez acaba???
    Cevapla
  • AHMET 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet memuru devleti temsil eder. Temsilde tasarruf olmaz.
    Cevapla
  • Yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    Mudurlere 3600 belediye başkan yardımcılarına 4800 ek gösterge
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    müdürlerin emekli göstergeleri 3600 olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle