Davutoğlu: Herkes taşın altına elini koysun!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da Teknopark temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 19.12.2014 15:54 GÜNCELLEME 19.12.2014 16:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Davutoğlu İstanbul'da düzenlenen KordSa Global ve Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle Pendik'te hayata geçirilecek olan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Davutoğlu burada açıklamalarda bulundu. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları.

Öncelikli programın devamını bugün açıklayacağım.Teknolojinin peşinde koşulmaz, içinde yürünür, önüne geçilir.

ÜNİVERSİTELERDE TEMEL BİLİMLER ZAYIF!

Bugün ne yazık ki temel bilimlere önem verilmiyor. Hala üniversitelerimizde temel bilimler ayağı zayıf. Biz özne devleti istiyoruz, özne sanayi istiyoruz. Hiçbirinin nesnesini istemiyoruz.Teknopark, bilimsel düşüncenin iklimini oluşturuyor. Bu teknoparklarda uygulanma alanları bulacak.

HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI

Bu ülkenin yükselmesi kalkınması için herkesin taşın altına elini koyması lazım. Biz de hükümet olarak her türlü desteği vereceğiz.

Atılması gereken bütün adımlara biz hazırız, yeter ki herkes bir adım öne çıksın. Bu konular söz konusu olduğunda en hızlı şekilde kanunları çıkarırız.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • mechul 9 yıl önce Şikayet Et
    ey siyasiler bu millet bedenini koydu ama siz sacınızın bir telini bile koymadınız allah sizi kahretsin.
    Cevapla
  • Bilişim Dersi Önemi 9 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır diyoruz diyoruz kimse duymak istemiyor. Yazılıma para veren bir ülkeyiz. Milyarlarca dolarımız dışarıya gidiyor. Teknoloji tüketiyoruz. Okullarımızda 1. sınıftan itibaren algoritma ve üretim odaklı programlama dersi verilirse bunun önüne 2023 e kadar geçebiliriz. Sanayi devrimi benzeri bir süreçten geçiyoruz. Treni kaçırmayalım LÜTFEN
    Cevapla