Bakan meydan okudu: Misliyle karşılık veririz

Bakan Zeybekci, ABD'nin ihracata koyacağı her engele misliyle karşılık verileceğinin resmi olarak ABD'li yetkililere iletildiğini söyledi.

Bakan meydan okudu: Misliyle karşılık veririz
Bakan meydan okudu: Misliyle karşılık veririz
GİRİŞ 02.10.2014 14:53 GÜNCELLEME 02.10.2014 14:53
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD Ticaret Bakanlığı, Ağustos ayında Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerden ithalatın yerli üreticilere zarar verdiği gerekçesiyle, Türkiye dahil altı ülkeden yapılan çelik petrol boru ithalatına anti-damping vergisi getirilmesine karar vermişti.

Bugün AB Ticaret Bakanı Peny Pritzker görüşecek olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, görüşmede ABD ile AB arasında devam eden ticaret anlaşması (TTIP) sürecinde Türkiye ve ABD'nin izlemesi gereken yolun ve son dönemde ABD'nin yürüttüğü anti-damping soruşturmalarının ele alınacağı belirtti ve şöyle konuştu:

"ABD, bugüne kadar bizimle stratejik ortak oldu, dost ülke oldu, müttefik oldu, ama ekonomik ortaklığa gelince hep başka ülkelerle ekonomik ortak oldu. Son dönemde rahatsız olduğumuz bazı şeyler var; anti-damping soruşturmalarında Türkiye'yi rahatsız eden şeyler var. Biz kendilerini bu konuda uyardık, anti-damping soruşturmalarıyla Türk ekonomisine, ihracatçısına, Türk ürünlerine eğer bir rakamlık engel koyarlarsa, biz ABD'ye üç rakamıyla engel koyacağız; bunu resmi olarak söyledik." En son Ağustos ayında, çelik sektörüne yönelik anti-damping soruşturması kapsamında, Türk şirketleri için yeni marj oranları ve telafi edici vergi düzenlemeleri belirlenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • arif 9 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler sıtratejik zamanlama.başka bir zaman olsa abdeyvallah etmezdi ama şu zaman da eli mahküm.helal olsun. Vatan hainleride çekemez tabiki
    Cevapla
  • kaan 9 yıl önce Şikayet Et
    Yerli malı yurdun malı atasözümüz dür. Biz bu atasözümüzü yaygınlaştırır okullar da ders olarak okutur, markalaşmaya değer önem destek ve teşvik verirsek hem bu kadar ithalat yapmayız hem bu avrupalıların ürünlerini alarak onları zengin etmeyiz hem biz kazanırız hem vatandaşımız kazanır. Bugün görüyorsunuz yabancı markaların ürünlerden gelen gelirlerle neler yaptıklarını. İthalata sınırlama getirilmeli.
    Cevapla
  • mehmet duran 9 yıl önce Şikayet Et
    ıpohone girişini yasaklamanız yeterlidir
    Cevapla
  • ARTIK ESKİ DÜNYA YOK 9 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYENİN ADB ye olan bağımlılığı bitmiştir.SİLAH konusunda vardı.onuda hem üretiyor.hemde rusya çin ve adını demeyeceğim ülkelerden karşılıyor.onun içinde türkiyeden daha çok abd ekonomisi türk pazarına muhtaç.bizim ona satacağımız herşeyi yakın coğrafaya ülkelerine satabilriz.ama o her ürettiğini yakın ülkeler satamaz.abd imparatorluğu bitti.
    Cevapla
  • arkadaşlar 9 yıl önce Şikayet Et
    o tariflerle engelleme işini tüm dünya ya yaptılar. asıl amaçları hindistandı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle