Başörtülü kadın Beyaz Türkleri mağlup etti

TESEV Başkanı Paker, 4 vekilin Genel Kurulu'a başörtüleri ile katılmasını Beyaz Türkler'in mağlubiyeti olarak yorumladı.

Başörtülü kadın Beyaz Türkleri mağlup etti
Başörtülü kadın Beyaz Türkleri mağlup etti
GİRİŞ 05.11.2013 10:10 GÜNCELLEME 05.11.2013 10:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) Başkanı ve uzun süre Sabancı Holding Yönetim Kurulu'nda bulunan Can Paker, 4 milletvekilinin TBMM Genel Kurulu faaliyetlerine başörtüleri ile katılmalarında yaşanan süreci Star'a değerlendirdi.  Paker, "Beyaz Türkler, başörtüsünün Meclis'e girmesinden rahatsızlık yaşayacaklar. Yakın zamanda Koç, Sabancı da başörtülü nitelikli elemanları istihdam edecektir" dedi.

Dindar kitleye alışacaklar

Paker, "Meclis'teki görüntü sonrasında Beyaz Türklerin canları sıkılıyordur. Şiddetli bir sorun olan dinsel simge olduğu için kamusal alanda olmaması gerektiği söylenen şey kalktı ortadan. Onlar için mağlubiyet. Beyaz Türkler de zamanla bunumağlubiyet değil bir yeni Türkiye'de melezleşme olarak görmeli. Beyaz Türkler, artık dindar kitleler, beyaz olmayan kitle dediğim onlarla beraber yaşamayı kabullenip öğrenecekler. İş dünyasında değişim yavaş yavaş olacak. Başörtülüler sosyal alanda gözükünce yetenekli insanlar faydalanmak isteyecektir" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Ü N V E R 10 yıl önce Şikayet Et
    Algıda yanlışlık yapmayalım lütfen..... Başörtüsünün üzerindeki gayriresmi yasağın kalkması, zaten olması gerekendi. Geç de olsa elde edilen bu hak, ne dindar olanlar için bir zafer nede laik olanlar için bir mağlubiyettir. Aslında bu demokraside olması gereken normalleşmenin bir yansımasıdır. Ve inanın Türkiyemiz için bir kazançtır. Haa bu arada Beyaz Türk diye bir yakıştırmayı tasvip etmiyorum. Oldukça da komik buluyorum. Başka şekillerde kategorize edilebilir belki ama, siyah beyaz diye asla.
    Cevapla