Yeni nesil uçak motoruna TEİ katkısı

TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) ile GE Havacılık ve Fransız firması Snecma'nın ortak girişimi olan CFM International arasında yeni nesil uçak motorunun bir parçasının TEI'nin Eskişehir'deki fabrikasında üretilmesi için anlaşma imzalanacak.

Yeni nesil uçak motoruna TEİ katkısı
Yeni nesil uçak motoruna TEİ katkısı
GİRİŞ 26.09.2013 15:41 GÜNCELLEME 26.09.2013 15:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) ile GE Havacılık ve Fransız firması Snecma'nın ortak girişimi olan CFM International arasında yeni nesil uçak motorunun bir parçasının TEI'nin Eskişehir'deki fabrikasında üretilmesi için anlaşma imzalanacak.Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, imzalanacak uzun vadeli anlaşma çerçevesinde, Eskişehir'deki fabrikasında 5 farklı kademede LEAP motoru yekpare kanatçıklı disk (Blisk) üretecek olan TEI, hava taşıtları için parça üretimi, bakım, onarım ve revizyon (MRO) hizmetlerini de içeren mevcut gelişmiş teknolojik yetkinliğini, bu sayede daha da artıracak.

TEI, birçok ticari ve askeri jet motoru geliştirme programı için 700'den fazla çeşitte ileri teknoloji ürünü parça, komponent ve modülün üretimi ve bunun yanında motor montajı ve belli motor tipleri için test, bakım onarım ve revizyon konusunda faaliyet gösteriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    parça değil hepsini yapmayı öğrenin lütfen !. zamanında japonlar şimdi ise Çinliler bir yenilik alıyorlar aynısını kerndileri yapıyor !
    Cevapla