Köylüye küçükbaş hayvan dağıtıldı

Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, küçükbaş hayvancılığı geliştirme projesi kapsamında Hakkari ve ilçelerinde 145 çiftçiye küçükbaş hayvan dağıtımına başladı.

Köylüye küçükbaş hayvan dağıtıldı
Köylüye küçükbaş hayvan dağıtıldı
GİRİŞ 23.05.2013 12:29 GÜNCELLEME 23.05.2013 12:29

Dağıtım töreninde konuşan Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, "Koyun ve keçi dağıttığımız vatandaşları kontrol edeceğiz. Bu koyun ve keçileri alanlar emanete ihanet etmesinler. Hayvanlara iyi bakıp hakkını versinler" dedi.

Bölgede bitme noktasına gelen hayvancılığı yeniden canlandırmak için hazırlanan projeler hayata geçirilmeye başlandı. Hakkari'de küçükbaş hayvancılığı geliştirme projesi kapsamında 145 çiftçiye küçükbaş hayvan dağıtıldı. Tören alanında küçükbaş hayvanların polis barikatlarıyla çevrilmesi ilginç görüntü oluşturdu. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde yapılan törene Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, kurum amirleri ve çiftçiler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, tarım ve hayvancılığı canlandırmak için, sebzecilik, meyvecilik, arıcılık ve küçükbaş hayvancılığı geliştirme projelerini hazırlayarak hayata geçirdiklerini söyledi. Yıldız, "Şu anda ilk projemiz hayata geçirildi. Hakkari ve ilçelerinde 145 çiftçiye 2 bin koyun ve yavrusu, bin keçi ve yavrusunu dağıttık. Ayrıca meyve fideleri ve arı dağıtımını da önümüzdeki günlerde yapacağız" diye konuştu.

VALİ: EMANETE İHANET ETMEYİN

Daha sonra söz alan Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, tarım ve hayvancılık projelerine önem verdiklerini söyledi. Tarımın istihdam sağlayan ve çiftçilere destek veren bir faaliyet olduğuna dikkat çeken Vali Alimoğlu şöyle konuştu:

"Hayvancılık diyoruz. Hayvanın yemi, gıdası nerden çıkıyor, topraktan. Geleneğimizde koyun bereket sembolüdür. Hatta köylerde fakir olanlara koyun dağıtılırmış. Tarım ve hayvancılığa yeniden önem vermemiz lazım. Tarım istihdam sağlayan ve çiftçilere destek veren bir faliyettir. Biz Özel İdare kaynaklarıyla çiftçilerimize destek veriyoruz. 145 aileye küçükbaş hayvan dağıttık. Bu küçük bir sayı değil. Ancak bunu çoğaltmamız gerekir. Biz koyun ve keçi dağıttığımız vatandaşları da kontrol edeceğiz. Bu koyun ve keçileri alanlar emanete ihanet etmesinler. Hayvanlara iyi baksınlar, hakkını versinler." Törenin ardından koyun ve keçiler sahiplerine teslim edildi. Küçükbaş hayvanlarını alan vatandaşların mutluluğu yüzlerine yansıdı.

KAYNAK: DHA