Polislerin bu hakkı memurlarla eşitleniyor!

Yeni hazırlanan kanun tasarısıyla polislerin yıllardır beklediği düzenlemeler geliyor. Buna göre polislerin çalışma saatleri diğer devlet memurlarıyla eşitleniyor. Çalışılan her fazla saat için mesai yazılarak ek ücret ödenecek.

Polislerin bu hakkı memurlarla eşitleniyor!
Polislerin bu hakkı memurlarla eşitleniyor!
GİRİŞ 12.03.2013 08:20 GÜNCELLEME 12.03.2013 12:49
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü, 255 bin polise dönük önemli bir düzenlemeye gitti. Hazırlanan kanun tasarısına ulaşıldı. Bugün'de yer alan habere göre polis adayı öğrenciler alan eğitimine tabi tutulacak. Bu eğitimler 2 yıla kadar uzatılabilecek. Ehliyet almayan adaylar polis olamayacak. Üst düzey görevlere üç yıllığına atama yapılabilecek. Bu süre aynı görev yeri için en fazla 2 yıla kadar uzatılabilecek. Üst düzey müdürler bir görevde 3+2 sistemi ile en fazla 5 yıl görev yapabilecek. Tasarıyla kesintisiz 5 yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan polise yıllık izinlerine ilave olarak bir defaya mahsus 10 gün izin verilecek.

Polis memurlarının kariyer imkanlarına daha çabuk kavuşması için de adımatıldı.Komiser yardımcılığı ile başpolisliğe yükselme sınavı için başvuru şartları 6 yıla çekilerek eşitlendi.

ZARAR KARŞILANACAK

Polislerin haftalık çalışma süresi 40 saat olarak belirlendi. Günlük 8 saatten daha fazla çalışan polislere fazla çalışma ücreti ödenecek.Dini vemilli bayramlardamesai yapan polisler ekstra ücret alacak. Fazla çalışma karşılığı ücret verilemediği durumlarda fazla çalışılan her 8 saat için polislere bir gün izin verilecek ve bu süre yıllık izinlere eklenecek. Ekip ya da hizmet otolarındameydana gelen zararlar artık idare tarafından karşılanacak.

TERÖRE EK TAZMİNAT

Terörün yoğun olduğu 2. bölge illerinde şark hizmetini yürüten polisler ek tazminat ile motive edilecek. Terör bölgesinde çalışan polislere İçişleri Bakanlığı'nca belirlenecek tutarda iş zorluğu tazminatı ödenecek.

YORUMLAR 40
  • bilal siyabend 11 yıl önce Şikayet Et
    asilit. uzatma kimin nesi olduğun yorumlarından anlaşılıyor ben sen ve senin gibilerin polisi değilim o asgari ücretlinin polisiyim hak olayında ise Allah görüyor gerisi çokta önemli değil. sen uyumana bak şu saatte uyumuyorum ben yarım saat sonra nöbetim var sen uyu Rabbim bunu da görüyor.
    Cevapla
  • asil çığlık 11 yıl önce Şikayet Et
    Hayal et'e. biliyorum nekadar çalıştığınızı , hayırduanla yaşamadım bedduanlada ölmem üzerimde nehakkın var ki haram etme terbiyesizliğinde bulunabiliyorsun :( biliyorum nekadar sözde zorluk altında çalışdığınızı bana edebiyat yapma da kendine aynada bak be utan derim ama siz ve sizin gibilerin vicdanı karardığı için olsa gerek nerde sizde o....
    Cevapla
  • Hayal ET 11 yıl önce Şikayet Et
    asil çığlık'a. Asıl bizlerin emekleri sana haram olsun sana veye asgari ücretliye çok verdilerde bizmi engelledik, sen bir polisin günde kaç saat çalıştığını biliyormusun bir memurun hangi şartar altında hizmet verdiğinden haberdarmısın kendi hakkını istemekte haklısın ama bilmeden başakalarına dil uzatmakta en az o kadar haksızsın onun için sen sıcacık yatağında yatasın diye canı pahasına görev yapan tüm insanların hakkı sana haram olsun.
    Cevapla
  • cesur malatyalı 11 yıl önce Şikayet Et
    D:))). bu haber kesinlikle gerçek değil 10 nisan palavralarıdır.. diğelim ki verilsin burada asgari ücreti eleştirenler iş arayanların sitemine katılıyorum hatta kızmakta ççok haklılar fakat polise zam verilecek haberine sitem edeceklerine adam akıllı araştırın bakalım vergi affından kimler ne kadar yararlanmış doğan gurubu 9 milyar dolarlık borcunu 3 m, dolara indirdi en basiti şimdi düşünün bakalım aradaki af kapsamındaki para kimin cebinden çıktı ülkeye nasıl bir kazık oldu hükümeti eleştirmiyorum işimde değil ben aflara karşıyım her türlüsüne düşünün bir doğan gurubu değil af edilen para nerden baksan 100 miyar doları geçer bunu asgari ücretliye pay etseniz en az bir yıl 3 ,,4 binlira alırlar ama nedense garibana verilen ekmekse zengine verilen servet hak arayan varsa bu tür olayları değerlendirsin ihalelere baksın yoksa polisin aldığına söylediğiniz boşboğazlıkan öteye geçmez..b
    Cevapla
  • Tuba TAN 11 yıl önce Şikayet Et
    Heleki üniversite mezunu yeni nesil polisimize daha çok verilmeli... Memur ile karıştırmayın polislere helali hoş olsun ve daha çok olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle