İskur Grup’tan Diyarbakır’a yatırım

İskur Grup, Kahramanmaraş’taki 60 milyon dolarlık denim yatırımının ardından Diyarbakır’da bin 400 kişiye istihdam sağlayacak.

İskur Grup’tan Diyarbakır’a yatırım
İskur Grup’tan Diyarbakır’a yatırım
GİRİŞ 27.01.2017 10:37 GÜNCELLEME 27.01.2017 10:37

İskur Grup, Kahramanmaraş’taki 60 milyon dolarlık denim yatırımının ardından Diyarbakır’da bin 400 kişiye istihdam sağlayacak 10 milyon dolarlık konfeksiyon ve örme yatırımına başladı.

Tekstil alanında faaliyet gösteren İskur Grup, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirdiği 60 milyon dolarlık denim yatırımının ardından Diyarbakır'da bin 400 kişiye istihdam sağlayacak. Şirket, 10 milyon dolarlık konfeksiyon ve örme yatırımına başlıyor. Dört kıtada 30'un üstünde ülkeye ihracat yapan İskur, 2018 sonuna kadar yatırımlarını da 150 milyon dolara çıkarmayı planlıyor. Kahramanmaraş'taki tesislerinde 3 binden fazla çalışanı bulunan şirket, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu iplik tesisinde 350 Diyarbakırlı gence istihdam sağlarken 5 milyon dolarlık bin kişiye istihdam sağlayacak konfeksiyon ve 5 milyon dolarlık da iplik tesisine ilave yatırım yapacak. Böylece yılsonuna kadar bin 750 Diyarbakırlı genci tesislerinde istihdam edecek. İskur Grup Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Kurtul, "Diyarbakır'daki bu istihdamla işsiz gençlerimizi kötü niyetli kişilerin eline bırakmak yerine onlara verdiğimiz işle aş ve eşe kavuşturacağız" dedi.

ELEMAN DA YETİŞTİRİLECEK

İskur'u iki yıl içinde ilk üçe sokmayı hedeflediklerini söyleyen Kurtul, "Huzur ve barışın sağlandığı yerde her şey güzel yürür. Amacımız İskur olarak konfeksiyonda Diyarbakır'ı lokomotif olarak kullanmak. 5 milyon dolarlık hazır giyim yatırımızda buradan kesilecek ürünler orada dikilip paketlenerek yöre halkının üretim gücünü ihraç edeceğiz. Bu aynı zamanda, tekstilde kalifiye elemanlar yetiştirmek için başka yatırımcılara cesaret vermek Diyarbakır ve bölge için büyük kazanç olacaktır" diye konuştu. Kadir Kurtul, yatırımla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Sadece müşterilerimiz değil çalışanlarımız, tedarikçilerimizin de refah seviyesini de yükseltiyoruz. Bugün, yaklaşık 3 bin üyesi bulunan ve sürekli büyüyen İskur ailesinin her bireyi bizim için son derece değerlidir. En önemli varlığımızın, entelektüel sermaye ve gelişime en açık kaynağımızın insan olduğunun farkındayız. İskur Grubu şirketleri, faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerek kalitesiyle gerekse insan odaklı yönetim anlayışıyla yol gösterici rol üstlenmeye devam edecektir."

BURADA KAZANDIK BURAYA YATIRIYORUZ

İskur olarak, yatırımda olduğu gibi sosyal sorumluluk alanında da faal olduklarını belirten Kurtul, "Bu topraklarda kazanılan bu topraklarda harcanmalı' şiarıyla sağlık ocağı, ana ve ilk öğretim okulu, üniversiteye bir fakülte, spor salonları yapıyoruz" dedi.

KAYNAK: SABAH