Çiftçiye müjde! 2 milyarlık ödeme başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2 milyar 41 bin lira tutarındaki tarımsal destekleme ödemesine 27 Mayıs'ta başlandığını bildirdi.

Çiftçiye müjde! 2 milyarlık ödeme başladı
Çiftçiye müjde! 2 milyarlık ödeme başladı
GİRİŞ 29.05.2015 13:10 GÜNCELLEME 29.05.2015 13:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, tarımsal desteklemeler kapsamında, üreticiye yapılan ödemeler devam ediyor. Bu kapsamda, 27 Mayıs itibarıyla fark ödemeleri kapsamında ağırlıklı kütlü pamuk olmak üzere yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, aspir, kanola, dane mısır, hububat-baklagil prim desteklemesi için 1 milyar 883 bin lira üreticilerin hesabına aktarılmaya başlandı.

Ayrıca, hayvancılık desteklemeleri kapsamında buzağı, süt regülasyon, sürü yönetimi ve su ürünleri için 107 milyon lira, kırsal kalkınma destekleri için 10 milyon lira da üreticilere aktarılıyor. Yine aynı tarihten itibaren diğer tarımsal amaçlı desteklemeler kapsamında sertifikalı tohum üretim-kullanım destekleri için 38 milyon lira, lisanslı depoculuk için de 3 milyon lira ödeme yapılıyor. Böylece, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2 milyar 41 bin lira tutarındaki tarımsal destekleme ödemesine başlamış oldu.

Tarımsal destekleme kapsamında bu yılın ocak ayından itibaren, çiftçilere yapılan ödemelerin toplamı 7,1 milyar lira olarak gerçekleşirken, bu ödemelerin toplam tarımsal desteklemeler içerisindeki payı ise yüzde 71'e karşılık geliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • İBRAHİM 8 yıl önce Şikayet Et
    Teşvik ve destek sistemi (!)Tarım ve hayvancılığı bitiren işte bu sistem. Çiftçi aldığı destek ve teşvik ödemelerini hiçte ürettiği ürünlerin maliyetine katmıyor. Devletin asıl yapması gereken boşuna verdiği bu paraları yem, gübre ve mazotun sübvansesinde kullanıp çiftçinin ürettiği malın maliyetini düşürmek ve ülkenin neresinde olursa olsun, miktarı ne olursa olsun yem, gübre ve mazotu aynı fiyattan çiftçiye vermesi ve üretilen mallara çiftçinin emeği eklenerek bir taban ve tavan fiyat belirlemesi, ülke çapında tarımsal ve hayvansal ürünlerde azıcık bir oynama olduğunda derhal ithalata geçip fiyatları sabit tutması gerekir.
    Cevapla