Süpriz hamle! Yeni market zinciri geliyor

Perakende devi BİM, yeni bir market zinciri için çalışmalara başladı.

Süpriz hamle! Yeni market zinciri geliyor
Süpriz hamle! Yeni market zinciri geliyor
GİRİŞ 11.09.2014 12:17 GÜNCELLEME 11.09.2014 14:23
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

BİM'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada; File markası altında yeni bir perakende modeli çalışması yapılacağı açıklandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"15.07.2014 tarihinde yayımladığımız Özel Durum Açıklamasında, Şirketimizce potansiyel yatırım imkanlarının tespit edilmesi ve bu fırsatların değerlendirilmesine ilişkin zaman zaman bazı araştırma çalışmalarının yapıldığına ilişkin bilgi paylaşmıştık.

Şirket'imiz Yönetim Kurulu 10 Eylül 2014 tarihinde, perakende sektöründe faaliyet gösteren şirketimizin mevcut modelinin yanı sıra farklı bir modelin uygulanabilirliği hususunda yapılan araştırma çalışmasını değerlendirmiş, nihayetinde "FİLE" markası altında yeni bir perakende modelinin tasarlanması, denenmesi ve gerektiğinde uygulamaya geçirilmesi için tüm çalışmaları yapmak üzere Şirket İcra Kurulu'nun yetkilendirilmesine karar vermiştir."

YORUMLAR 11
  • Mustafa--2 9 yıl önce Şikayet Et
    Ama şu bir gerçek. esnaf ezildikce ve kepenk kapattıkca bunun faturasını devlet dahil herkes öder. esnaf ekonominin bel kemiğidir. cebinizde paranız olmasa dahi esnaf sayesinde ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. ama büyük marketlerde durum öyle değil. küsüratına kadar alırlar.
    Cevapla
  • Mustafa--1 9 yıl önce Şikayet Et
    küçük esnaf'ı bitirdi bu tür marketler. A-101 olsun, ŞOK olsun,BİM olsun...hatta AVM'ler. Esnaf doğru düzgün para kazanamıyor. adamlar herşeyi satıyor. Hal böyle olunca küçük esnaf rekabet edemiyor. bazıları vergi,prim vs. konularına değinmiş. ben esnafım vvergimi ödüyorum. primimi de ödüyorum. bir esnafın aylık gideri (dülkkan kira ise eğer) minimum 2000 tl. (bu paranın içinde ekstra hiçbirşey yoktur. vergi,sigorta primi,kira,dükkanın ihtiyaçları,vs.vs...) daha birsürü şey. uzaktan davulun sesi hoş gelir. devlet tepemize çöküyor vergi konusunda. sanmayın esnaf çok az vergi ödüyor. çoğu memurun 1 yılda aldığı maaşın yarısından fazlasını biz vergi olarak ödüyoruz. primler fln dahil değil buna. sigorta primlerinide dahil edince ortaya korkunç bir rakam çıkıyor. kira ödersiniz vergi alır devlet. prim ödersiniz vergi alır devlet. eleman çalıştırır sigortasını yaparsınız vergi alır devlet. muhasebe ücreti ödersiniz. verginin bile vergisini alıyor devlet. biz yinede buna şükür diyoruz.
    Cevapla
  • Hakan Giray 9 yıl önce Şikayet Et
    Küçük esnaf eyvallahta arkadaşım adamlar sakız alsan fişini kesip vergisini ödüyor. Bozuk mal olunca değiştiriyor. Ucuza satıyor. İş imkanı oluşturuyor, çalıştırdıklarınının sigortalarını ödüyor. Küçük esnaf ise pahalı satıyor. Zaman zaman bozuk ürün satıyor. Beyannamede daha kar eden bakkal görmedim maaşallah, eğer kaygısı yoksa primini de yatırmıyor. Şİmdi gelde küçük esnafa karşı koruyucu yaklaş...
    Cevapla
  • güven 9 yıl önce Şikayet Et
    neden küçük esnaf büyük marketleri şehirdışına zorlamıyor.az bastırsalar olacaktı
    Cevapla
  • suat 9 yıl önce Şikayet Et
    küçük ilçe ortamında mecburiyetten alışveriş yapıyoruz,rakip yok alternatif yok hal böyle olunca bimde hizmet kaliteside yok,yeterince kasa olmasına rağmen bir kasanın önüne insanları ip gibi dizip bekletiyorlar,hele birde kontör yüklemeye takılınca bekleki sıra gelsin, büyükşehirde iken bim marketlerinin yerlerini bile bilmezdim,ne yapalım kader işte tayinciyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle