Hava yolunda rekabet kızıştı!

Yaz sezonuyla birlikte iç hat ekonomi sınıfında 299 liralık tavan fiyat uygulamasına son veren havayolu şirketleri, tavan kavgasıyla birlikte reklam savaşının da fitilini ateşledi.

Hava yolunda rekabet kızıştı!
Hava yolunda rekabet kızıştı!
GİRİŞ 05.05.2014 08:27 GÜNCELLEME 05.05.2014 08:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ünsal EREKE'nin haberi

Yaz sezonuyla birlikte iç hat ekonomi sınıfında 299 liralık tavan fiyat uygulamasına son veren havayolu şirketleri, tavan kavgasıyla birlikte reklam savaşının da fitilini ateşledi. Türkiye'de Türk Hava Yolları (THY) dışında faaliyet gösteren iki önemli özel havayolu şirketi Pegasus ve Atlasjet, havadaki paylarını artırmak için girdikleri fiyat ve kalite rekabetini yine reklamlara taşıyor. Koltuk aralığı ve zamanında kalkma oranına vurgu yapılan reklamlarlarda 'muzip' göndermeler dikkat çekiyor.

Atlasjet 2011 yılında koltuk aralıklarını öne çıkartmak için reklamlarında "İkinciyiz ama bizimki 77 santim" sloganını kullanmıştı. Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Atlasjet'in reklamlarına "Bizimki 77 santim değil ama tam zamanında kalkıyor" şeklinde cevap vermişti. Artan rekabet 3.5 yıl sonra benzer reklamları yeniden gündeme getirdi. Atlasjet, iki hafta önce Pegasus'un kendi internet sitesinde uçuşlarındaki rötarların arttığının görülmesi üzerine harekete geçti. Şirket "Hem 77 santim değil hem de zamanında kalkmıyorsa çok mutsuz olursunuz" içeriğiyle yeni bir reklam hazırlıyor.

SOSYAL MEDYADA BAŞLATILACAK

Gelecek hafta içerisinde öncelikle Twitter ve Facebook gibi sosyal medya alanlarında başlatılması planlanan reklam kampanyasının daha sonra çeşitli basın yayın organlarında da ilan şeklinde yer alması planlanıyor. Atlasjet yetkilileri, hazırladıkları reklamlarda yayımlanan istatistikleri göz önünde bulundurduklarını belirtiyorlar.

'Hosteslerimize para teklif etmeyiniz'

Atlasjet daha önceki reklamlarında koltuk aralarındaki mesafe için ‘Bacaklarınızı çok seviyoruz', ‘Biz ikinciyiz ama bizimki 77 santim', '77 santimin kıymetini oturanlar bilir', fiyat için ‘69'u çok seveceksiniz', zamanında kalkış için ise ‘Kalkmıyorsa sizi uyarırız, çünkü biz ikinciyiz' sloganını kullanmıştı. Şirketin paralı ikramları hedef alan ‘Lütfen hosteslerimize para teklif etmeyiniz' başlıklı reklamı tartışmalara yol açmıştı. (Habertürk)

YORUMLAR 1
  • çaykaralı 9 yıl önce Şikayet Et
    gezici. artık pegasus benım için bitmişdir
    Cevapla