Twitter'dan Türkiye ofisi açıklaması

Twitter yetkilileri, Türkiye'de ofis açılacak mı sorusuna net cevap verdi.

Twitter'dan Türkiye ofisi açıklaması
Twitter'dan Türkiye ofisi açıklaması
GİRİŞ 16.04.2014 13:39 GÜNCELLEME 16.04.2014 15:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Twitter'ın Küresel Kamu Politikası'ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell, hükümet ile Türkiye'de bir ofis açmak konusunda herhangi bir anlaşmaya varmadıklarını açıkladı. Temaslarını bugün de sürdüren Twitter yetkilileri yarın sabah Türkiye'den ayrılacak.

Twitter Küresel Kamu Politikasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell, Ankara'da Pazartesi gününden bu yana yaptıkları görüşmeler sonucunda hükümet ile Türkiye'de bir ofis açmak konusunda herhangi bir anlaşmaya varmadıklarını söyledi. The Wall Street Journal Türkiye'ye konuşan Crowell "Dünya genelinde ofisleri yalnızca ekonomik şartlar bunu haklı çıkardığında açıyoruz" dedi. Bu açıklamayla Twitter, Ankara'nın ABD şirketini vergilendirmek için şikayetlerini artırabilecek bir adım attı.

CROWELL: ÇÖZÜM ÇOK SERTTİ

Crowell Twitter'ın engellenmesi kararıyla ilgili olarak da "İçeriklerde her ne kadar hassas şeyler olsa da bulunan çözüm çok sertti. Türkiye'ye yatırım yapıyoruz çünkü milyonlarca kullanıcıya hizmet sunmak maliyetli bir iş. Son zamanlarda kapanmış olmak iş ortamına çok yardımcı olmuyor ama parlak bir gelecek umut ediyoruz" dedi.

San Francisco merkezli mikro-blog platformunun temsilcileri İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıda hükümetin 20 Mart ve 3 Nisan tarihleri arasında Twitter'i mahkeme kararlarına uymamakla suçlayarak kapatmasının ardından Mayıs ayında gerçekleştirilecek bir ziyareti öne aldıklarını söyledi.

Twitter yetkilisi, Pazartesi gününden bu yana Ankara'da üst üste gerçekleştirilen toplantılarda Twitter'in kurallarının çiğnenmesi ve mahkeme kararlarını uygulamayla ilgili prosedürlerini anlattıklarını belirtti. Yetkililerin verdiği bilgilere göre hükümet ve Twitter aynı zamanda iki haftalık kapatılmanın ileride tekrarlanmaması için iletişimi artırma konusunda fikir birliğine varırken, belirli hesaplardan atılan ve yerel yasalara aykırı tweetleri veya hesapları Türkiye'de engellemek fakat dünya genelinde sansür etmemek adına görüş alışverişinde bulundular.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • Yazıcı 9 yıl önce Şikayet Et
    NASIL OLSA TÜRK SOLU ARKANIZDA. Eskiden şerefli solcular vardı. Amerikan güdümüne karşı çıkar, tüm varlıklarıyla mücadele ederdi. Şimdiki solcular Amerikanın Türkiye'de uç beyleri gibi davranıyor.
    Cevapla
  • muharrem tosun 9 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim . egerki c.başkanlık seçimi alakalı bri yerlerden oyalayın tafsiyesi gelmedi ise olması gerektiği gibin masaya oturulaçak görünmekde..
    Cevapla
  • Asabi Adam 9 yıl önce Şikayet Et
    anayasa mahkemesi çok ezik bir karar aldı ya. twitter de bizi eziyor.. biz eziğiz ya.. anayasa mahkemesi bizim mahkeme ya.. çözüm basit. biz eziğiz.. yaşasın amerika şirketi... yaşasın türkiyenin anayasa mahkemisi..
    Cevapla
  • Fatin Dogru 9 yıl önce Şikayet Et
    Yasa cikmasina gerek yok..... Tum kardeslerimin de hak verecegini dusunuyorum. Koskaca ulke yabanci bir sirketin keyfi kararlarina mi kaldi. Onlar geregini yapmiyorsa bir onurlu bir durus sergileyip kapatalim hesaplari... Olmazsa olmazimiz sadece imanimiz ve vatanimiz olmali... Satilmis bir kac ahlaksizin ulke uzerinde yikici planlarina zemin ol bu platformlari boykot edelim
    Cevapla
  • sirin sirin 9 yıl önce Şikayet Et
    Komik misiniz siz?. Çözüm ortağınız sizin elde ettiğiniz reklam gelirinin vergisi mi verecek ileri zekalılar? Tipik amerikan bakış açısı, biz gerekeni yaparız siz de kabul etmek zorunda kalırsınız mantığı. Eh o zaman o reklam gelirini bakalım burnunuzdan nasıl getiriyor TC görün. Çok akıllısınız ya...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle