EPDK'dan Aygaz'a LPG darbesi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Aygaz Anonim Şirketi'nin LPG depolama lisansı'nı sona erdirdi.

EPDK'dan Aygaz'a LPG darbesi
EPDK'dan Aygaz'a LPG darbesi
GİRİŞ 22.09.2013 10:43 GÜNCELLEME 22.09.2013 16:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Söz konusu ilan Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

EPDK, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, Kangal Termik Santral Elektrik Üretim AŞ'ye 49 yıl, GAE Enerji Üretim Ticaret Sanayi AŞ'ye 44 yıl, Marmara Pamuklu Mensucat Sanayi Ticaret ve Elektrik Üretim AŞ'ye 49 yıllık üretim lisansı verdi.

EPDK, EÜAŞ ve Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi AŞ'nin üretim lisansını, Marmara Pamuklu Mensucat Sanayi Ticaret ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin de otoprodüktör lisansını sona erdirdi.

AYGAZ'IN LPG DEPOLAMA LİSANSI SONLANDIRILDI

Kurul ayrıca, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Aygaz Anonim Şirketi'nin LPG depolama lisansını, 3 şirketin madeni yağ lisansını, 1 şirketin de dağıtıcı lisansını sonlandırdı.

Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde ise Angoragaz Doğalgaz Toptan Satış İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 30 yıl süreli ihracat lisansı, BAZ-TAŞ Bazalt Endüstriyel Hammaddeler Mıcır Kum ve Çimento Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne 10 yıl süreyle sıkıştırılmış doğal gaz satış lisansı, Enta Enerji Yatırım Doğalgaz İthalat ve Ticaret Anonim Şirketi'ne 10 yıl süreyle ithalat (Spot LNG) lisansı verdi.

Çevkim Kimya Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Denge Petrol Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Pazarlama Limited Şirketi'ne madeni yağ lisansı, OMV Petrol Ofisi Anonim Şirketi'ne depolama lisansı, Altınbaş Petrol ve Ticaret AŞ'ye iletim lisansı verilmesi kararlaştırıldı.

AYGAZ MI SONLANDIRDI

EPDK yetkilileri, Aygaz'ın Mersin Depolama Tesisinin depolama lisansının, herhangi bir denetim sonucunda değil, şirketin daha önceki başvurusu üzerine Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde sonlandırıldığını, 1 Ağustos 2013'te alınan kararın bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandığını bildirdiler.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Yazıcı 10 yıl önce Şikayet Et
    KOÇUN YETMİŞ TANE AYRICALIĞI VAR. Hepsini alalım. Bir vakfa devredelim. Yetmiş yaşın üzerindeki insanlarımıza verelim.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet küçük? ..bazı hesaplar küçükdür ama..arkası vardır?... ...cem uzanında küçük hesaplardan başladı sonunda arkasından çapanoğlu çıktı?..eğer gezi parkı başarılı olsaydı şimdi aynı suriye mısır gibi Türkiye kan gölüne dönmüştü?...Ülkemizi karıştırmak isteyen hainlere yardım yataklık edenler cezalarını çekmeli?...
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    mfathim? ülkeyi Abd ve israile (otpora) peşkeş çekenler kim olursa olsun cezaları verilmeli?. ....Taksimdegezi parkı adı altında açıkca Türk halkını abd ve israile satmaya kalktılar?...koç grubuda eğer bu gezi parkı eylemcilerine yardım etti ise cezasını çekecek!?...
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi suriyeye mısıra çevirmek isteyen gezi parkı çapulcularına destek veren? kim olursa olsun? cezasını çekecek!?... .....Bu açıkca vatan hainliğine girer ve Hükümet cezasını vermezse Halk cezasını keser!?..
    Cevapla
  • bilal kadiroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Koç mallarının kirini temizletiyor.... Özellikle bankacılıkta haksız kazancı aldı başını gidiyor..Mesela benim şifresini dahi almadığım kredi kartına borç geldi...Birilerinin haddini bildirmesi lazım bu koçlara...Şu an o oluyor...paniğe gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle