Yıldız: Barajlar özelleştirilmeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, SETA tarafından düzenlenen "Türkiye'de Enerji Borsası" panelinde yaptığı konuşmada, 21 dağıtım bölgesinin devrini ağustos sonuna tamamlayacaklarını söyledi. Barajların özelleşmeyeceğini açıkladı.

Yıldız: Barajlar özelleştirilmeyecek
Yıldız: Barajlar özelleştirilmeyecek
GİRİŞ 23.07.2013 16:48 GÜNCELLEME 23.07.2013 16:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Elektrikte geldiğimiz nokta, 21 dağıtım bölgesinin devrini ağustos sonuna inşallah tamamlamış olacağız" dedi.

Yıldız, SETA tarafından düzenlenen "Türkiye'de Enerji Borsası" panelinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyüdüğünü, büyürken değiştiğini belirterek, bir ülkeyi değişirken büyütmenin son derece dikkat istediğini söyledi. Hükümet olarak enerji sektöründe yaptıkları düzenlemelerin kamuoyunca izlenmesinin önemine işaret eden Yıldız, enerji sektörü açısından özellikle 6446 sayılı kanunun kırılma noktası olduğunu ifade etti. İngiltere'nin Türkiye'dekine benzer bir değişimi 9 ayrı kanun değişikliğiyle gerçekleştirdiğini belirten Yıldız, Türkiye'de özel sektörün sürdürülebilir hale gelen siyasi istikrara güvendiğini vurguladı.

Türkiye'nin, özel sektör yatırımlarıyla kamuya ait 32 bin megavatlık kurulu güçten, bugün itibarıyla 60 bin megavatlık bir kurulu güce ulaştığını bildiren Yıldız, "Üçte ikisi özel, üçte biri kamu tarafından oluşturulmuş kurul güce dönüldü. Türkiye'de elektrik aynı oranlarda gelişecek. Aynen doğal gazdaki hedefimizde olduğu gibi . EPİAŞ'ın kapsamı içerisinde doğal gaz da var, petrol de var, elektrikle alakalı konular da var" diye konuştu.

Yıldız, doğal gazda liberal piyasa tarafından kucaklanma işinin Türkiye'de bitmediğini, aynı zamanda Rusya, Azerbaycan , İran ve Nijerya gibi ülkelerin de buna katkı koyması gerektiğini kaydetti.

Elektrik dağıtım özelleştirmelerine ilişkin de Yıldız, "Elektrikte geldiğimiz nokta, 21 dağıtım bölgesinin devrini ağustos sonuna inşallah tamamlamış olacağız" diye konuştu.

EPİAŞ'ın kurulmasının Türkiye'nin önemli bir noktada olduğunu gösterdiğini dile getiren Yıldız, "Elektrikte 27 AB üyesi arasında şebekesi en büyük olan ülkeyiz şu anda" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • A.Çocuk 10 yıl önce Şikayet Et
    a.ç. maşallah.bence lafta kalır.yoksa kaynak su cular size oy vermez..onların oyu değil sermayesi var.sayın bakan.suyu belediyelerden de alsanız artık devrim olur.bize ucuz ve temiz su lazım bakanım.
    Cevapla