Prontotour yeni sitesine 1 milyon dolar yatırdı

Prontotour, 1 milyon dolar yatırımla internet sitesini yeniledi. 1 Mayıs'ta yayına açılacak olan yeni site ile son kullanıcı satışlarının yüzde 6'dan yüzde 30'a çıkması hedefleniyor.

Prontotour yeni sitesine 1 milyon dolar yatırdı
Prontotour yeni sitesine 1 milyon dolar yatırdı
GİRİŞ 12.04.2013 17:06 GÜNCELLEME 13.04.2013 06:12

Yiğit Ünsay'ın haberi

2005 yılında Türkiye'de ilk kez internet üzerinden paket tur satışına başlayan tur operatörü olan Prontotour, yenilediği internet sitesiyle aynı zamanda farklı ürün segmentlerinde de etkinliğini artırmak istiyor.

‘PAKET TURLAR DIŞINDAKİ SEGMENTLERDE DE BÜYÜYECEĞİZ'

1 milyon dolar yatırımla yenilenen site ve Prontotour'un sanal pazardaki hedefleri hakkında TurizmGüncel'e konuşan Pronto Tour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar şunları söyledi:

"Sitemiz kullanıcı odaklı bir şekilde tamamen yenilendi, daha hızlı ve kullanıcı dostu oldu. 1 Mayıs'ta yayına açılmasını ön görüyoruz. Yeni sitemizle online son kullanıcı satışlarımızı yüzde 6'dan yüzde 30'a çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca paket turlar dışında sadece uçak bileti, uçak+otel gibi segmentlerde önemli bir oyuncu olmayı amaçlıyoruz."

‘TIMEOUT İLE İŞBİRLİĞİ YAPTIK, DESTİNASYONLARI REHBERLER ANLATACAK'

"Yeni prontotour.com'un içeriği misafirlerin destinasyonlarla ilgili bilgilenmelerini, sitede keyifli zaman geçirmelerini sağlayacak görsel ağırlıklı bir hale getirildi. Sitemizde ‘10 Adımda Kent' rehberleri bulunacak. Ayrıca tematik seyahatler bölümü, kültür-sanat, alışveriş ve yeme-içme üzerine özel bölümler yer alacak.  prontotour.com'da ülkelere farklı pencerelerden bakış açısı sağlayacak özel bölümler de bulunacak. Rehberlerin birebir anlatımlarının bulunduğu videolar ile misafirin satın alacağı turun bilinmeyen ilginç özellikleri tanıtılacak. Bu noktada TimeOut ile işbirliği yaptığımızı belirteyim."

"Yeni sitemizde mobil telefonlar dahil her tür cihazda sorunsuz görüntülenmesini sağlayan teknolojiler kullanıldı. 18 aydır üzerinde çalışıyoruz. Yazılım ve inşa aşamalarında hem dışardan bir bilgi - işlem firmasından destek alındı hem de Prontotour IT ekibi yoğun çalışmalarda bulundu."

Tur ve bilet satışındaki işlem adımlarını da basitleştirdiklerini ve hızlandırdıklarını belirten Sarp Özkar sözlerini şöyle sürdürdü:

"prontotour.com bu çalışmayla ‘kullanıcı dostu' olan dünyadaki çağdaşlarıyla aynı seviyeye geldi. Bu yeni yapılanma ile bu alana dinamizm getirmeyi hedefliyoruz. Prontotour online uygulamalarını kısa aralıklarla güncelleyerek yeni özellikler eklemeye devam edecek."

Turizmguncel.com