Dolar 3.55'e yaklaştı

Dolar/TL uluslararası piyasalarda 3.5468 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar 3.55'e yaklaştı
Dolar 3.55'e yaklaştı
GİRİŞ 21.06.2017 09:07 GÜNCELLEME 21.06.2017 09:12
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Uluslararası piyasalarda ilk işlemlerde dolar/TL 3.5468 seviyesinde. Dolar dün günü 3.5390'dan kapatmıştı.

Euro/TL 3.9502'den işlem görürken, euro/dolar 1.1135 seviyesinde yer alıyor.

Brent petrol 45.92, altının ons fiyatı da 1246.78 dolardan işlem görüyor.

Haftaya 3.48 seviyelerinde başlayan dolar kuru, iki gün içerisinde gerçekleşen kademeli yükselişler sonrasında dün 3.54 seviyesinin üzerine çıktı. En son 1 hafta önce bu seviyeleri gören kurda yükselişin dolardaki küresel etkiden kaynaklı olduğu belirtiliyor. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde de benzer kayıplar yaşandı.

Doların önemli para birimleri karşısında güçlenmesinin içeride dolar/TL paritesini de yukarı ittiğini dile getiren analistler, bu gelişmelerin geçici bir etki olduğunu düşünüyor. Tekrar geriye dönüşlerin etkili olacağı düşünülen TL için pozitif görünümün olağanüstü gelişmeler olmazsa haziran-temmuz aylarında devam etmesi bekleniyor.

YORUMLAR 14
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilgisi olmadan ezbere yorum yapan arkadaşlar sayınız her geçen gün artıyor ve ben bu duruma sinir oluyorum bilmiyorsan laf olsun diye yazmayacaksın arkadaş. Doların düşmesi için merkez bankasının faizi artırması gerekir faiz artarsa dolar düşer ki hükümet faiz dışı argümanlarla doların düşürülmesini istiyor.
    Cevapla
  • sutcu 6 yıl önce Şikayet Et
    devletin başkanının talimatıyla yüce türk milletinden dôvüz bulundurmayın kampanyası yapilmiştir.bu talimata uyanlara şükranlarimizi sunuyoruz butun dualarimiz onlar icin,..Allahim dualarimizi kabul et kahramanlar için. Amin.......
    Cevapla
  • Kjdm 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni sistemde halkta para yok yani orta gelir seviyesindeki insanlarda para fazla olmayınca devlet bir yatırım yaptığında borsa dolar Euro fırlıyor çünkü dengeler hemen değişiyor halkta yani orta gelir seviyesinde de bir teminat olacak kadar para olsa bu kadar etkilenmez devlet
    Cevapla
  • Çeçen 6 yıl önce Şikayet Et
    Milletle dalga mı geçiyorsunuz? 3 TL bile çok aşırı derecede fazla iken! Dolar böylesine çılgın bir halde iken kimse bana ekonominin iyi gittiğinden bahsetmesin. Üretimin olmadığı, dışa bağımlı bir bir ülkede dolar ne kadar yükselirse, hayat kalitemiz, alım gücümüz o kadar düşüyor ve düşecek.
    Cevapla
  • Mazlum 6 yıl önce Şikayet Et
    Mazlumların ahı alınmış millet para derdinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle