Dolmuş gibi bisiklet trafiğe çıktı

Almanya'dan ithal edilen, sürücüsü hariç 14 kişinin binebildiği bisiklet, Kestel'de tanıtıldı. 14 kişinin pedal çevirdiği, bir de sürücüsü bulunan bisiklet, trafiğe çıktı.

GİRİŞ 22.09.2013 12:45 GÜNCELLEME 22.09.2013 15:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kestel Belediyesi önünde gerçekleşen tanıtımda, vatandaşlar bisiklete büyük ilgi gösterdi. 

Bisikletin ithalatını gerçekleştiren Orhan Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisiklete Türkiye'de yerel yönetimlerin, turizm merkezlerin ve büyük alışveriş merkezlerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

TÜRKİYE'DE ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Nilüfer Belediyesinin gelen ilk bisikleti kiraladığını dile getiren Ayaz, ithal ettikleri bisikletleri satmak yerine kiralayacaklarını söyledi. Bisiklete yurt dışından da ilgi olduğunu ifade eden Ayaz, bunun için Alman firmasından üretim için de izin aldıklarını ve Ordu'da bir atölyede üretime başlandığını kaydetti. Almanya'dan gelen bisikletlerin 14 kişilik olduğunu, kendi üretimlerinin ise daha az ve çok olabileceğini anlatan Ayaz, "Bisikletin Türkiye ve KKTC haklarını aldık. İlk bisiklet geldi, 49 tanesi ise yolda. Bisikletin üretimini Türkiye'de de yapmak için gerekli izinleri aldık. İmalat aşamasına geçildi ve yakında ilk yerli üretim bisikletlerimiz görücüye çıkacak" dedi.

KAFE KONSEPTİNE UYGUN

Ayaz, bisikletin kafe konsepti için uygun olduğunu, hatta dürüm ve seyyar köfte işi yapanlardan da talep aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu bisiklet bir yerde konuşlandırılabileceği gibi seyahate de uygun. Bisikleti yiyecek ve içecek konseptinde uygulayacak olanlar bir yandan müşterilerine karınlarını doyurma fırsatı sunacaklar diğer yandan da pedal çevirterek yiyip içtiklerini eritmelerini sağlayacaklar. Biz bu bisiklete 'pedal kafe' adını verdik ama çok farklı konseptlerde kullanılabilir. Türkiye'de bisiklet olarak geçtiği için ehliyete de gerek yok ama biz en azından 'B' sınıfı ehliyeti olan birinin kullanmasını uygun buluyoruz. "

Bisikletler için yurt dışından da talepler aldıklarını ifade eden Ayaz, ürettikleri bisikletleri başta Türk cumhuriyetleri olmak üzere orta doğu ve Afrika ülkelerine satmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • kuant quazar 10 yıl önce Şikayet Et
    Bak olmadi simdi bu!. Yakit kullanmadiginiz icin devlet vergi kaybina ugruyor. Maliye bakani simsek'in simseklerini uzerinize cekiyorsunuz. En kisa zamnda sizede bir vergi icad eder 2. bisikleti getirmeyi aklinizin ucundan bile gecirmeyecek hale getirir sizi.
    Cevapla