15 bin güvenlik elemanı alınacak

Türkiye'de 270 bin kişinin istihdam edildiği özel güvenlik sektöründe binlerce kişiye iş kapısı açılacak.

15 bin güvenlik elemanı alınacak
15 bin güvenlik elemanı alınacak
GİRİŞ 29.01.2015 07:36 GÜNCELLEME 29.01.2015 07:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Güvenlik Servisleri ve Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) ve Securitas Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, İçişleri Bakanlığına kayıtlı 270 bin güvenlik görevlisi olduğunu söyledi.

Kösereisoğlu, “100 bin civarında da sektörde çalışan ama Bakanlığa kayıtlı olmayanlar var. 2015 yılında da 15 bin kişilik yeni istihdam sağlanabilir” dedi.

Sektörde görev yapanların yüzde 25'inin kamuda görev yaptığını ifade eden Kösereisoğlu, özellikle hastanelerin sıcak temasın olduğuna dikkat çekti.

Zaman zaman stadyumlarda ortaya çıkan güvenlik problemlerine de dikkat çeken Murat Kösereisoğlu, “Federasyonun güvenlik kontratı olması gerek. Güvenlik görevlisi diye günlüğü 40 liraya işçi çalıştırmanın yanı sıra maç izlemesi karşılığında iş verildiği de oluyor. Halbuki biz dernek üyeleri olarak Formula yarışları ve Dünya Basketbol Şampiyonası'nda görev yaptık hiçbir zafiyet olmadı” dedi.

Türkiye

YORUMLAR 11
  • rumuz 9 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin kaçtığı sektöre nasıl eleman bulacaksınız maaş az mesai fazla en önemlisi insanların bakış açısı ( güvenlikçi).
    Cevapla
  • securi 9 yıl önce Şikayet Et
    Aklı olan girmesin güvenlik işine amelelik yap hiç yoktan gece evinde olursun.
    Cevapla
  • narko 9 yıl önce Şikayet Et
    15 bin eleman ( aman kimse duymasın bizim projede 2-3 eksik var 1 aydır gelen yok . niye para yok.) kandırmayın insanları.
    Cevapla
  • Narko 9 yıl önce Şikayet Et
    alsalar ne olacak bende securitas ta calısıyorum 5 senedir ne arayan var ne soran maaş asgari ücretin 100 lira fazlası .taşeron mantık.
    Cevapla
  • Muhammet 9 yıl önce Şikayet Et
    Güvenlikten kaçan çok elaman bulamıyorlar zorluk çekiyorlar artık, güvenlik görevlilerin çalışma şartları ve maaşları düşük size tavsiyem gidin kendinize meslek edinin bu iş yapılmaz kardeşim uzak durun..
    Cevapla
  • emrah 9 yıl önce Şikayet Et
    Burdan metin arkadasa diyorumki piyasaya bir bak 12 saat calisan baska varmi diyon mesala 1 ornek sana kasaplar
    Cevapla
  • Metin 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşa aynen katılıyorum. İş verenlerin ve vatandaşların çoğunluğu güvenlik görevlilerini tabiri caizse adam yerine bile koymuyor. Bugün hangi sektörde 12/12 çalışma sistemi var (Her yer için geçerli değil) Güvenlik arkadaşlara tavsiyem bir an önce iş değiştirin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle