MÜSİAD, koalisyon tercihini açıkladı: Ak Parti-MHP

Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, ilk tercihlerinin Ak Parti-MHP koalisyonu olduğunu açıkladı.

MÜSİAD, koalisyon tercihini açıkladı: Ak Parti-MHP
MÜSİAD, koalisyon tercihini açıkladı: Ak Parti-MHP
GİRİŞ 13.06.2015 17:38 GÜNCELLEME 13.06.2015 17:39
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

MÜSİAD Genel İdare Kurulu, ülke genelindeki 86 şube başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle Eskişehir'de düzenlediği olağan başkanlar toplantısında, 2015 genel seçim sonuçları sonrasında ortaya çıkan tablo değerlendirildi.

Toplantının ardından Toplantının ardından yayımlanan başkanlar bildirisinde, "MÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinden sonra oluşan Meclis aritmetiği, bir partiye tek başına iktidar imkanı tanımamıştır. Milletimizin verdiği bu karar, tüm siyasi partiler için bir kayıp değil, özeleştiri imkanı doğurduğundan, kazanç olarak da değerlendirilmelidir. Bugün yapılacak en doğru şey, seçim sürecinde oluşan dargınlık, kırgınlık ve suçlamaların bir kenara bırakılarak, seçmenin verdiği mesajın iyi anlaşılması ve bu meclis içinden çıkacak yeni hükümet seçeneklerinin değerlendirilmesidir. Oluşan yeni Meclis aritmetiğine göre, bir koalisyon hükümetinin kurulmasının zaruri olduğu aşikardır" ifadeleri kullanıldı.

HÜKÜMET SENARYOLARI

Koalisyon senaryolarının değerlendiren Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak,  ilk tercihlerinin Ak Parti-MHP koalisyonu olduğunu söyledi.Nail Olpak, yazılı açıklamayla MÜSİAD'ın koalisyon tercihlerini sıraladı. Olpak, ilk tercihlerinin Ak Parti- MHP koalisyonu olduğunu belirterek ikinci tercihlerinin Ak Parti-CHP, üçüncü tercihlerinin ise Ak Parti-HDP koalisyonu olduğunu açıkladı. Olpak bu tercihlerin gerçekleşmemesi halinde ise erken seçime gidilmesini istediklerini kaydetti.

YORUMLAR 46
  • rüstem 8 yıl önce Şikayet Et
    bence akp ana muhalefet olmalı 12 yıldır bu partinin ülkeyi nasıl yönettiğini yaptığı istikrarı sözle anlatamadı. kolisyonla ülkenin nasıl kaos ortamında olduğunu bizzat yaşatarak yeni nesil ve eski nankör kesimlere göstermeli sonrada erken seçim gelir ardından çünkü 3 ay dayanamazlar koalisyona bunlar
    Cevapla
  • Tecrübeli Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Esprili ve fakat, bir o kadar da acı gerçekler vardı(eskiden) bizim siyasi tarihimizde. Bilmem hatırlar mısınız? O zamanlar İktidardaki yöneticilere: "bu ülkeyi siz bile düzeltemezsiniz " diyen muhalefete karşı; Onlar da: "bakın bakın, o kadar bozmuşsunuz ülkenin gidişatını ki, siz bile düzeltemezsiniz diyorsunuz bize" diye serzenişte bulunurlardı hatırlıyorum. BÖYLE BİR DURUM OLMASIN SONRA!
    Cevapla
  • Kayısı kentli 8 yıl önce Şikayet Et
    Eğer koalisyon olacaksa en doğru seçim mhp.ama istediği hersey yerine gelecek anlamına gelmez
    Cevapla
  • her şey vatan için 8 yıl önce Şikayet Et
    MHP dsp ile koalisyon kurarken şart mart yoktu.kendilerine küfreden rahşanın kuyruğuna takılıp gidiyordu bahçeli. şimdi kalkmış akp ye şartlar koşuyorlar.mhp nin memleket derdi olmadığı için bunlar gayet normal.
    Cevapla
  • ak olun 8 yıl önce Şikayet Et
    chp ile yapmak en mantıklısı ak parti türkiye partisidir etnik siyaset yapan ırkçılarla bir olamaz
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti kesinlikle Hdp ile koalisyon kurmamalı. Chp ye bile sıcak bakmıyoruz.
    Cevapla
  • cibocb 8 yıl önce Şikayet Et
    Kurulduğu tarihten beri her dönem Aşiretimiz Ak partiye oy verdi. Eğer CHP veya Hdp ile koalisyon kurarsa, Ak lığı kalmaz, Tayyip Bey dahi partiye dönse bizden 1 oy alamaz. Net....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle