Zorlu yerli güneş santralleri için çalışıyor

Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Grup olarak yerli güneş santralleri panel üretimi üzerine çalıştığımızı duyurmak isterim" dedi.

Zorlu yerli güneş santralleri için çalışıyor
Zorlu yerli güneş santralleri için çalışıyor
GİRİŞ 20.01.2015 15:32 GÜNCELLEME 20.01.2015 15:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Zorlu, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu, Enerji Uzmanları Derneği tarafından EPDK'nın ev sahipliğinde JW Marriott Otel'de düzenlenen Enerji Piyasaları Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, yenilenebilir enerji ekipmanlarında fiyatların düştüğünü söyledi.

Ahmet Nazif Zorlu, "Bugün yenilenebilir enerji ekipman fiyatlarının aşağıya düşmesi ve aynı zamanda yerli ekipman üretiminin artması sebebiyle özellikle rüzgar santrallerinde yatırım yapmak cazip hale gelmiştir" diye konuştu.

Yakın dönemde yerli güneş santralleri üretiminin daha hızlı gelişeceğini ifade eden Zorlu, "Grup olarak yerli güneş santralleri panel üretimi üzerine çalıştığımızı duyurmak isterim" dedi.

Nükleer enerji alanında faaliyet göstermek istediklerini belirten Zorlu, "Nükleer enerji yerli firmalardan oluşmalı, yatırımlar mümkün olduğu kadar yerli firmalar tarafından yapılmalı. Zorlu Grup olarak burada yer almaya hazırız" diye konuştu.

Zorlu, dünyada güç dengelerinin hızla değiştiğini kaydederek, ekonomik gücün batıdan doğuya doğru kaydığını ve enerjide oyunun kurallarının değiştiğini söyledi.

Yerli kömürle elektrik üretimi yapacak santrallere teşvikin devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Zorlu, "Geçtiğimiz iki yıllık süreçte doğalgaz fiyatlarının çok yüksek olması sebebiyle hükümetimiz kömür santrallerine teşvikleri artırırken, doğalgaza olan teşvikleri tamamen kaldırdı. Eğer önümüzdeki dönemde doğalgaz pazarlıkları olumlu sonuçlanırsa bu yatırımların tekrar gündeme getirilmesinde fayda var. Artık her ne olursa olsun, yerli kömürle üretim yapacak santrallerin mutlaka desteklenmeye devam edilmesi gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 3
  • iyi de 9 yıl önce Şikayet Et
    madem yerli komure ihtiyac var makine alin,komur madenlerinde calisanlarin durumlarini duzeltin , maden ocaklarinda goz yasi dokmek ile olmaz bu is , onlemini alacaksin en bastan ki sonradan alamayasin
    Cevapla
  • bg turk 9 yıl önce Şikayet Et
    kucucuk Bulgaristanda bile 20 yildir uretiliyor bu paneller ,Yazikkkkkkkkk
    Cevapla
  • haha 9 yıl önce Şikayet Et
    küçük İsrail dünyaya meydan okuyor. teknoloji gücü büyük küçüklükle değil beyin takımı ile ölçülür...
    Cevapla