TOBB'tan Niğde'ye fakülte sözü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ziyaret için gittiği Niğde'ye İletişim Fakültesi sözü verdi.

TOBB'tan Niğde'ye fakülte sözü
TOBB'tan Niğde'ye fakülte sözü
GİRİŞ 20.06.2014 23:19 GÜNCELLEME 20.06.2014 23:19

Başkan Hisarcıklıoğlu ilk programı Niğde Üniversitesi Mezuniyet törenine katıldı. Niğde Üniversitesine katılan Hisarcıklıoğlu’na üniversite yönetimi fahri Doktora unvanı vererek cübbe töreni düzenlendi. Daha sonra Başkan Hisarcıklıoğlu mezun olan öğrencilere girişimcilik dersi verdi. Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmasında, herkesin hayalinin olması gerektiğini, hayalsiz hiçbir yere gidilemediğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, “Bu hayatta en özgür olduğunuz alan hayalinizdir. Hayal alanını en uzak noktasına kadar açık tutmalısınız. Hayalinizi hedefe koymadan başarıya ulaşamazsınız. Başarısızlıktan kesinlikle korkmayacaksınız. Başarısız oldum diye hayalinizden hedefinizden vazgeçmeyeceksiniz. Zengin olmak istiyorsanız girişimci olacaksınız. Her girişimci aslında bu ülkeye kattığı bir katkı, girişimciliğinde tek isteği cesaret bu da sizde çok var. Dil biliyorsunuz, internet biliyorsunuz dünyayı bizden çok daha iyi tanıyorsunuz” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na fahri doktora vererek cübbe giydirdi.
Niğde Üniversitesindeki programdan sonra Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesini ziyaret eden Başkan Hisarcıklıoğlu’na Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Meclis üyeleri Fahri hemşerilik beratı verildi.

Başkan Hisarcıklıoğlu bir sonraki programı ise TOBB tarafından Niğde Üniversitesi İletişim Fakültesi kurulması ile ilgili Niğde Ticaret Sanayi Odasındaki protokol törenine katıldı.
Törende TOBB tarafından yapılacak olan Niğde Üniversitesi İletişim fakültesinin protokolü imzalandı. Protokol töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, eğitimin önemine vurgu yaptı. Hisarcıklıoğlu konuşmasında, “yapılan her işte zarar edebilirsiniz, ama tek bir yatırımda zarar etmezsiniz ki o da eğitime yapılan yatırımdır. Eğitime yapılan yatırımda muhakkak siz kar edersiniz, Niğde kar eder Türkiye kar eder. Burada Üniversitemize kurulacak olan İletişim fakültesinin binasının protokolünü imzalıyoruz. Bu esere destek olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Burada yapılan tören sonrasında Başkan Hisarcıklıoğlu ve katılımcılar Bor Ticaret ve Sanayi odasındaki toplantıya katıldı. Burada iş adamları ile bir toplantı yapan Hisarcıklıoğlu daha sonra Ankara’ya hareket etti.

KAYNAK: İHA