Firma imzayı attı patron çatıdan indi

Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için yaptırdığı Mavi Kent Konutları'nın su ve kalorifer tesisatını yapan firma sahibi, 4 aylık alacağına ilişkin imza atılması üzerine çıktığı çatıdan indi.

Firma imzayı attı patron çatıdan indi
Firma imzayı attı patron çatıdan indi
GİRİŞ 18.04.2014 15:54 GÜNCELLEME 18.04.2014 15:54

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için yaptırdığı Mavi Kent Konutları'nın su ve kalorifer tesisatlarını yapan firmanın sahibi, 4 aydır parasını alamadığını öne sürerek 9 katlı binanın çatısına çıktı. İnşaatın ihalesini alan taşeron firmadan parasını isteyen firma sahibi, yaklaşık 2 saat sonra taşeron firmanın parayı vereceğine dair sözleşmeyi imzalamasının ardından indi.

Olay, öğle saatlerinde Bağlarbaşı mevkiinde bulunan Mavi Kent konutlarında meydana geldi. Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırılan konutların su ve kalorifer tesisatını yapan firmanın sahibi 43 yaşındaki Ahmet A., inşaatın ihalesini alan taşeron firmanın yaklaşık 4 aydır parasını vermediğini ileri sürerek binanın çatısına çıktı. Çatıdaki Ahmet A.'yı görenlerin haber vermesiyle olay yerine çok sayıda jandarma, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Jandarma Ahmet A.'yı ikna etmekte başarısız olunca taşeron firma yetkilileri çağrıldı. Aşağıya inmesi halinde ödeme yapacaklarını söyleyen taşeron firma yetkililerinin teklifini kabul etmeyen Ahmet A., ödemenin hemen yapılmasını istedi.

Bunun üzerine sinirlenen firma yetkilileri ile aşağıda bekleyen Ahmet A.'nın yakınları arasında arbede yaşandı. Ahmet A.'yı aşağıda bekleyen ve ismi öğrenilemeyen oğlu ise çatıdaki babasına "Baba ne olur in, yapma" diye seslenerek göz yaşı döktü.

SÖZLEŞME İMZALANINCA İNDİ

Bu sırada jandarma, Ahmet A.'ya taşeron firma sahipleriyle paranın ödeneceğine dair sözleşme imzalandığını söyledi. Yanına götürülen sözleşmeyi okuyan Ahmet A., daha sonra çatıdan indi. Yanında 20 işçi çalıştırdığı, işçilerinin parasının ödemek için evini ve otomobilini sattığı belirtilen Ahmet A., ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

KAYNAK: DHA