Memur-Sen büyük kongreye bu liste ile giriyor

Hafta sonu gerçekleştirilecek olan Memur-Sen 5. Olağan Genel Kuruluna tek liste ile gitme kararı alındı. İşte kongreye gidilecek liste:

Memur-Sen büyük kongreye bu liste ile giriyor
Memur-Sen büyük kongreye bu liste ile giriyor
GİRİŞ 15.04.2015 12:04 GÜNCELLEME 15.04.2015 12:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Liste açıklamasını yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Adayı Ali Yalçın, "Milletin, kamu görevlilerinin değerlerini, beklentilerini ve hayallerini bilen, tüm sorunlara çözüm üretebilecek bir kadro ile yola çıkıyoruz. Yalnızca üyenin, çalışanın, ülkenin değil, aynı zamanda tüm insanlığın dertlerine de çözüm arayacak bir liste oluşturduk. Adanmış gönüllerden oluşan listemizle hedefimiz büyük. Hedefimiz, Türkiye’yi kadim medeniyetiyle birlikte yeniden inşa etmektir" dedi. 

Düzenlenen basın toplantısında yeni yönetim kurulu listesini açıklayan Ali Yalçın, "Memur-Sen camiası olarak, 800 bin üyemizle ve hizmet kollarında yetkili 11 sendikamızla Türkiye’nin en büyük emek hareketiyiz. 

Memur-Sen camiası olarak; 20 yıllık hak ve özgürlük mücadelemizde, sadece sendikalarımızın ve konfederasyonumuzun büyümesiyle yetinen pragmatist sendikacılık yapmadık; ‘Ortak Akıl’ mitingleriyle darbeseverlere dur demek için alanlara çıktık, inancıyla eğitim hakkı arasında tercih yapmaya zorlanan öğrenciler için ‘el ele’ tutuşarak özgürlüklerin turnikelere sıkıştırılmasına karşı çıktık, kadınlar arası ayrımcılığa ve başörtülü kadınların çalışma hayatında karşılaştıkları engellere son vermek için ‘kamuda kıyafet özgürlüğü için 10 milyon imza’ kampanyasıyla bu adaletsizliğe son verdik. Daha demokratik, sivil ve özgürlükçü bir Türkiye için elimizi taşın altına koyduk ve onlarca kazanımın altına imza attık. Ülkemizin kanayan yarası haline gelen sorunların çözümü için başlatılan çalışmalara katkıda bulunduk, yasakların, darbelerin izlerinin silinmesi için öncülük ettik ve bunu büyük oranda başardık, bundan sonra da aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdürmeye gayret edeceğiz" dedi.

KARARLI ADIMLARLA GÜVENLİ YARINLARA

Ali Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yaptığımız istişareler sonucunda 5. Olağan Genel Kurulumuza tek liste ile gitme kararı aldık. Milletin, kamu görevlilerinin değerlerini, beklentilerini ve hayallerini bilen, tüm sorunlara çözüm üretebilecek bir kadro ile yola çıkıyoruz. Yalnızca üyenin, çalışanın, ülkenin değil, aynı zamanda tüm insanlığın dertlerine de çözüm arayacak bir liste oluşturduk. Adanmış gönüllerden oluşan listemizle hedefimiz büyük. Hedefimiz, Türkiye’yi kadim medeniyetiyle birlikte yeniden inşa etmektir. Kararlı adımlarla güvenli yarınları birlikte oluşturacağız. Bizim sendikal duruşumuz, emek ve özgürlük önceliklidir; sendikal kimliğimiz, kadim medeniyet değerlerine mensubiyettir. Davamızın temelinde hak, adalet ve doğruluk var. 20 yıldır yaptığımız gibi, emeğin, ekmeğin, hakkın, özgürlüğün, barışın, kardeşliğin ve milli iradenin mücadelesini vermeyi sürdürecek, vesayetlere direneceğiz."

İşte Açıklanan Liste: 

1- Ali Yalçın / Genel Başkan 

2- Metin Memiş / Genel Başkan Vekili

3-Günay Kaya / Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma)

4-Mehmet Bayraktutar / Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler)

5- Mehmet Emin Esen / Genel Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim)

6-Hacı Bayram Tonbul / Genel Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Toplu Sözleşme)

7- Levent Uslu / Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler)

YORUMLAR 2
  • unutmadık 9 yıl önce Şikayet Et
    Patatesin kilosunun 5 tl olduğu, 2014 yılı resmi enflasyon rakamının % 8.2 olduğu bu ülkede, 2014 yılı sözleşmesinde memura % 1,5 ile % 6.5 arasında zam verip enflasyon farkını bile vermeyenler! Bu hizmetlerinizi hiç unutmayacağız!
    Cevapla
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    sendika demiyorum,mevcudiyetini iktidara borçlu olan ,hak arama ile alakası olmayan bu yapılanma sendika değildir..iktidarın emir eridir..
    Cevapla