Türkiye'nin ikincisi olacak!

Türk havacılığını ve bölge ekonomisini büyük ölçüde "uçuracak" olan yeni havaalanı çalışmaları son hız devam ediyor.

Türkiye'nin ikincisi olacak!
Türkiye'nin ikincisi olacak!
GİRİŞ 15.04.2014 09:42 GÜNCELLEME 15.04.2014 11:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dikkatlerin odaklandığı dünyanın en büyük havalimanı projesi olan İstanbul "Üçüncü Havaalanı"nın dışında Ordu-Giresun havaalanında altyapı çalışmaları ağustos ayında bitiriliyor.

2. OLACAK

İstanbul ve Ordu-Giresun havaalanlarının dışında Başbakan Erdoğan'ın "Doğu ile Batı arasında artık fark kalmadı" dediği ve bizzat açmayı beklediği Hakkari Yüksekova Havaalanı da gün sayıyor. Çözüm süreciyle birlikte yapımı ciddi bir hız kazanan Hakkari Havaalanı bittiğinde yıllık 1 milyon yolcu kapasiteli bir havaalanı olacak. 7 ay süren fizibilite çalışmaları sonrası yapımı için gün sayan bir diğer havaalanı da Rize-Artvin Havaalanı. Hava Meydanlığı Daire Başkanlığı tarafından yapılan fizibilite çalışmaları sonrası Çayeli-Pazar arasında yapılması planlanan havaalanı coğrafi şartlar gereği uygun görülmedi. Rize-Artvin havaalanına ilişkin gelen bilgilere göre deniz üzerine dolgu çalışması ile yapılması bekleniyor.

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 1
  • serhat kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Gezi Zekalılar Göremiyor. gezi zekalılar halen sabiha gökçene ve atatürk hava limanına birer ikişer pist yaparak istabulun yolcu kapasitesini karşılanacağı söyleniyor. hükümetin derdi istanbulun yolcu kapasitesi değilki abrupanın yolcu kapasitesini kapmayı düşünüyor. bunlar halen bunun farkında değil. bunların ufku dar. yada ufukları geniş ama işlerine gelmiyor.
    Cevapla