Koç'a vergi ödülü

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığının 25. Vergi Haftası kapsamında, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve Suna Kıraç ödüle layık görüldü.

Koç'a vergi ödülü
Koç'a vergi ödülü
GİRİŞ 25.02.2014 16:42 GÜNCELLEME 25.02.2014 16:42

2012 yılının Gelir Vergisi rekortmenleri arasında yer alan Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve Suna Kıraç, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından ödüle layık görüldü. Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla bu yıl 25'incisi gerçekleştirilen Vergi Haftası çerçevesinde düzenlenen törene, Koç Topluluğu ve Koç Ailesi'ni temsilen Semahat Arsel, Mustafa V. Koç ve Suna Kıraç adına İpek Kıraç katılarak, ödüllerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun elinden aldı.

"VEHBİ KOÇ SÖYLEMİŞTİ"

Törende ödül alan Mustafa Koç, uzun yıllardır Koç Ailesi üyelerinin vergi rekortmenleri listesinin en üst sıralarında bulunmasından dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade ederk "Koç Topluluğu'nun kurucusu merhum Vehbi Koç, vergi gelirlerinin artabilmesi amacıyla vergi ödeyenlerin isimlerinin açıklanmasının yararlı olacağını belirtmişti. Vehbi Koç'un ısrarları 1964 yılında karşılık buldu ve Vergi Usul Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle vergi ödeyenlerin listeleri açıklanmaya başlandı" dedi.

Mustafa Koç, Koç Topluluğu'nun Türkiye'nin vergi gelirlerinin yüzde 9.4'ünü karşıladığını, 2012 yılında Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden ilk 5 mükellefin Koç Ailesi üyelerinden oluştuğunu vurgulayarak "Hem Türkiye'nin hem de Koç Topluluğu'nun geleceği için hedefimizde daima üretim ve yatırım var. Ne mutlu ki, senelerden beri üretim, yatırım ve istihdama önem veriyoruz. Ülkemize güvenmeye ve ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi.

KAYNAK: İHA