Memurun kazandığı ve kaybettiği 5 avantaj

Türkiye'de yaklaşık 3 milyon memurun önümüzdeki iki yıllık dönemde alacakları zam oranlarını belirleyen toplu sözleşmeler nedeniyle memurların en az beş konuda avantaj kaybına uğradığı ortaya çıktı.

Memurun kazandığı ve kaybettiği 5 avantaj
Memurun kazandığı ve kaybettiği 5 avantaj
GİRİŞ 09.08.2013 11:41 GÜNCELLEME 09.08.2013 12:40
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Memur ne kazandı?

» Memurlar, gelecek yıl brüt olarak 175 lira zam alacak. Bunun dışında memura yüzdelik zam yapılmayacak.

» Aynı yıl içinde 175 liralık artışın memur maaşlarına net olarak yansıması 123 lira da kalacak.

» Memur emeklilerinin maaşlarında 140 liralık artış yapılacak ve bunun dışında başka artış olmayacak.

» Öğretmenlere ilave olarak 150 liralık bir tazminat ödemesi yapılacak.

» İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarındaki artışlar geçmiş enflasyona göre belirlenecek. Burada bir değişiklik olmayacak.

Memur ne kaybetti?

» Altı aylık dönemler halinde iki ayrı zam alamayacaklar.

» Enflasyon farkından yararlanamayacaklar.

» Aile yardımı ödemelerinde 2013 yılı rakamları baz alınacak.

» Cenaze, doğum gibi ek ödemelerde de artışlar sınırlı kalacak.

» Yüksek ücretli memurların artış oranı yüzde 1.5-2'ler düzeyinde olacak.

YORUMLAR 26
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    yüzdeyi hesab edemeyen sendikalar olunca. zam vericilerde onlarla dalga geçer gibi daha az avantajı olan tl cinsinden miktarı vermiş..yani sendikalar değil hükümet avantaja geçmiş durumda..maaşı olanın ek ödemeleride yüzde oranında artıyordu..bu hesapla sadece maaş da artış yapılarak ek ödeme artışının önüne geçilmiştir...helal olsun,akıllı adamlar maksat kulak tutturmaydı bunlar düz tutmayınca ellerini başlarından çevirttirerek kulağı yine tutturmuş...sendikacılar kar ettik mi sanıyor acaba:))))))))...demir işçilerinin maaş artışı %27 ve bu orana bakan çelik imza atıyor,4/c lilere güzel para veriyor bizim memurcularda ellerini kollarını sallayarak geliyor...yani devlet yine vereceğini versinde kardeşim,pazarlık niye edemiyorsunuz,bakan karşısına çıkmak sizi heyecanlandırdı mı???memurunu,l satışa getirdği için yaşasın sendiklar...sendiklar kapansın...lüzumsuzlukdan başka birşey değil.
    Cevapla
  • murat 10 yıl önce Şikayet Et
    ev araba esnafa yaradı. Ev fiyatları fırladı gitti.Bir memurun ev alabilmesi en fazla ayda bin lira gibi taksit ödeyerek 12 yıl karın tokluğuna çalışmasıyla olur.Arabalar ise geçmişe göre alımı daha kolay çünkü piyasa ikinci ele doydu.İkinci el oto sayısı talep sayısından fazla ise fiyat düşer.Alım gücü yükselmedi.Eskiden kaç kilo et veya domates alabiliyorsanız şimdi de aynı.Fakat piyasada güven var taksit imkanı ve faizlerin düşmesi türk parasının değerlenmesi inkar edilmez.Piyasanın hareketlenmesi esnafı zenginletti.Memur yerinde sayıyor.Hepsi hipotekli.Borçlu devletin zengin memuru olmaz.
    Cevapla
  • ahmet ilhan 10 yıl önce Şikayet Et
    eğitime hazırlık ödeneği ne oldu?. öğretmene her yıl eylül ayı içinde ödenen takribi 600 tl olan eğitime hazırlık ödeneği ne oldu. bunun akıbetini bilen varsa lütfen yazmalı. yoksa bu da kaybettiklerimiz arasında mıdır. eğitimciler merak ediyor
    Cevapla
  • Bülent ACIKÖK 10 yıl önce Şikayet Et
    mursi. bende öğretmenim.10- 15 sene önce kimin arabası evi vardı.Allahtan korkalımda insaflı olalım.bu ülkede 800 liraya eşek gibi çalışan milyonlarca insan var.iktisad eden darlık ççekmez(hadis)
    Cevapla
  • kartal tibet 10 yıl önce Şikayet Et
    sadakat tde, ülkeyi kim yönetiyor?. çalışmayan insanlara neden göz yumuyor o zaman? cevap ver cevap. İki lafından biri hak, Allah olan bir başbakan kalkıp öğretmen yatıyor diyerek sorun mu çözermiş? o yatanlara neden gerekeni yapmıyor da senin gibi birileri çıkıp sonra maaşın "m"sini hak etmiyor diyebiliyorsunuz? idari cezalar, hukuki yollar varken maaş vermemek mi ceza oluyor. İşini yapanın hakkı ne olacak? sana da, senin gibi düşünenlere de, hükümetsenede, bu zamları kabul eden diğer sendikalara da hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle