Ziraat'ten KOBİ'ye 2 milyar dolarlık müthiş katkı

Ziraat Bankası’nın 2010 yılından bugüne başta KOBİ’ler olmak üzere müşterilerine kullandırdığı kredilerin tutarı 2 milyar doları buldu.

Ziraat'ten KOBİ'ye 2 milyar dolarlık müthiş katkı
Ziraat'ten KOBİ'ye 2 milyar dolarlık müthiş katkı
GİRİŞ 03.06.2015 15:48 GÜNCELLEME 03.06.2015 15:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son 5 Yılda Reel Sektöre Uluslararası Finans Kuruluşları Kaynaklı 
Yaklaşık 2 Milyar USD Kredi

Ziraat Bankası, KOBİ’lerin ve daha büyük ölçekli firmaların finansmanı için Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile 3 yılı geri ödemesiz 8 yıl vadeli toplam 200 milyon EUR’luk kaynağın 100 milyon EUR’luk ilk dilimi için kredi anlaşması imzaladı. 

İkinci diliminin de yıl sonuna kadar  kullanılması planlanan bu kredi ile birlikte 2012 yılından bu yana Ziraat Bankası’nın reel sektörün finansmanı için AYB’den sağladığı kaynak tutarı 600 milyon EUR’ya ulaşmış bulunuyor.

250’den az çalışanı bulunan KOBİ’lerin ve 1.500’den az çalışanı bulunan büyük işletmelerin yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı için kullanılacak olan kaynağın en az %15’i Kalkınmada Öncelikli Yörelerdeki (KÖY) işletmelere aktarılacak.
Ziraat Bankası, AYB ile imzalanan bu kredi anlaşmasıyla, reel sektörün ihtiyaç duyduğu kaynakları uygun vade ve maliyetle sağlamayı esas alan stratejisi doğrultusunda yurtdışı borçlanma imkanlarını artırmayı sürdürüyor. 

Bu stratejiyi destekleyen en önemli Uluslararası Finans Kuruluşlarından biri olan AYB tarafından onaylanan toplam 200 milyon EUR’luk yeni projenin 100 milyon EUR’luk ilk dilimi için imzalanan bu anlaşma Ziraat Bankası’nın AYB ile son 3 yıllık sürede imzaladığı 5. kredi anlaşması oldu. 

AYB ile imzalanan bu yeni kredi anlaşmasıyla, Türkiye’deki mikro işletmeler, KOBİ’ler ve daha büyük ölçekli firmaların uzun vadeli kredi ihtiyaçları karşılanırken ve bu kaynağın bir kısmını KÖY’lere ayırmak suretiyle bu bölgelerin gelişmesi desteklenmeye devam edilecek.

Bu sayede, bölgesel gelişmişlik farklarının ve finansmana erişim güçlüklerinin ortadan kaldırılmasına katkı sağlanacak.

Ziraat Bankası, uluslararası kuruluşlardan temin ettiği uzun vadeli kaynakları, yaygın şube ağı yoluyla Türkiye’nin her yanındaki müşterilerine kısa sürede ulaştırılmakta olup, ülke ekonomisine sağladığı katkıyı artırıyor. 

Ziraat Bankası’nın 2010 yılından bu güne kadar imzaladığı anlaşmalar yoluyla uluslararası finans kuruluşlarından başta KOBİ’ler olmak üzere müşterilerine kullandırılmak amacıyla sağladığı uzun vadeli kredilerin toplam tutarı ise 1.87 milyar USD’yi aştı. 

Ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesine ve istihdamın artırılmasına katkı sağlayan girişimcilerin desteklenmesi ve sağlıklı finansman yapısına kavuşması için uygun vade, maliyet ve geri ödeme koşullarına sahip finansman imkanlarına ulaşma kabiliyetini artıran Ziraat Bankası, hedefleriyle uyumlu bu tür kredilerin temini çalışmalarını sürdürüyor. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • esra 8 yıl önce Şikayet Et
    külliyen faiz tuzağı. Bunu da övünerek anlatıyorsunuz.Allah dan korkun be.
    Cevapla