Araplar'dan Urfa'ya büyük yatırım

Şanlıurfa'ya gelen Suudi Arabistan ve Kuveytli iş adamları kentte büyük yatırımlar yapmayı planlıyor.

Araplar'dan Urfa'ya büyük yatırım
Araplar'dan Urfa'ya büyük yatırım
GİRİŞ 24.02.2012 08:16 GÜNCELLEME 24.02.2012 08:16

YURTİÇİ VE YURTDIŞINDAN YATIRIMCILARIN YENİ ADRESİ: ŞANLIURFA

Suudi Arabistan Türk Konseyi Başkanı Emir Çelebi’nin koordinatörlüğünde Suudi Arabistan ve Kuveytli iş adamları Şanlıurfa Vali Vekili Soner Zeybek’i makamında ziyaret etti.

Şanlıurfa’ya Hayvancılık ve Besicilik alanında yatırım yapmayı planlayan Suudi Arabistan ve Kuveytli iş adamları Hamed Al-Quraishi, Mukhtar Nassar, Muhsen  Mohammed Bosherhi, Fuad İsmael Dashti  ve Suudi Arabistan Türk Konseyi  Başkanı Emir Çelebi, Vali Vekili Soner Zeybek’le büyük baş ve küçük baş hayvancılık konusunda Şanlıurfa’nın potansiyelini değerlendirdiler.

Vali Vekili Zeybek Şanlıurfa’nın Tarım, Besicilik ve Hayvancılık alanında dünya üzerinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Şanlıurfa’ya yatırımların cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Yurtiçi ve yurtdışından yatırım taleplerinin artmasının Şanlıurfa için sevindirici olduğunu ifade eden Zeybek, gerek tarihi ve kültürel dokusu, verimli arazileri ve su kaynaklarıyla Şanlıurfa’nın hak ettiği değeri görmeye başladığını ifade etti.

Türkiye’de, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkla ilgili yatırım yapmak isteyen yurt içi ve yurt dışından işadamlarına devletin sağlamış olduğu hibe ve imkânları anlatan Soner Zeybek, kendileriyle aynı dili ve kültürü paylaşan insanların bulunduğu Şanlıurfa’da yatırım yapmalarının kendileri açısından daha faydalı olacağını söyledi.

Vali Vekili Zeybek, Şanlıurfa’ya Suudi ve Kuveyt heyetine İlgilerinden dolayı teşekkür ederek, heyetle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Karacadağ Kalkınma Ajansı rehberliğinde Şanlıurfa’da görüşmelerine devam eden heyetin, Türkiye, Romanya veya Bulgaristan’da 5 bin büyükbaş ve 50 bin küçükbaş hayvancılık yatırımı yapmayı planladığı öğrenildi. Yapacakları yatırım ile ilgili Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’da incelemelerde bulunacak olan heyet kararını verdikten sonra bu ülkelerden birinde yatırımını gerçekleştirecek.

Öte yandan heyet valilik ziyaretinin ardından Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini ve potansiyellerini gezdi. sanliurfa.com