Emeklilikte yaşa takılanlara kötü haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yaşa takılanların emekli olmasına yönelik bir yasal düzenlemenin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Emeklilikte yaşa takılanlara kötü haber
Emeklilikte yaşa takılanlara kötü haber
GİRİŞ 15.02.2012 09:27 GÜNCELLEME 15.02.2012 09:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtlayan Bakan Çelik, kıdem tazminatının 1936 yılından beri çalışma mevzuatından bulunduğunu hatırlatarak, ancak işten ayrılanların yüzde 92'sinin bu haktan yararlanamadığını kaydetti.

Çalışanların haklarını koruyan, tüm çalışanların yararlanacağı ve çalışma barışını güçlendiren bir yöntem üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Çelik, ''Sosyal taraflarla görüşerek önümüzdeki günlerde gündemimize alacağız'' dedi.

Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarında 44 bin 189 özürlü memur çalıştırma zorunluluğu bulunmasına rağmen, çalışan özürlü memur sayısı 20 bin 829 olduğunu belirterek, 23 bin 360 özürlü memur açığı bulunduğunu bildirdi.

Özürlü memur sınavının 29 Nisan'da yapılacağını kaydeden Çelik, özürlü personelin Mayıs sonu ya da Haziran başında yerleştirilmesinin planlandığını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Fevzi DURMUŞ 12 yıl önce Şikayet Et
    nasıl hesap vereceksiniz. bu ülkede zaten garibanlar millet vekili olamıyor zenginler oluyor aç gözlülükleri bu kadarda değil ihaleler mevki konumu kullanıp cep doldurmlar...bunun hesabını öbür dünyada nasıl vereceksiziniz ben hakkımı helel etmiyorum...bu söylediklerim gerçek müslümanlara tabi!!
    Cevapla
  • ibrahim balcıoğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Bence doğru karar.... Bence bakan doğruyu söylüyor. Emeklilik sisteminde zırt pırt değişiklik yapılmaz. Ancak bağkurlular veya bağkurlu olması gerekip de zamanında kaydolmayanlar sadece vergi kaydı veya şirket ortaklığı bulunanlar platform oluşturup eski tarihli kaydolabilmelidirler.
    Cevapla
  • YUKSEL CALISKAN 12 yıl önce Şikayet Et
    platform oluşturalım. Bu yazıyı okuyan esnaf olupta bağkur a kaydını yaptıramayan arkadaşlar birbirlerimize haber verelim platform oluşturalım sesimizi duyuralım esnaf olupta 2008 den öncesine kayıt yaptırılmayan lara bir kereye mahsus bağkura giri imkanı verilsin hangi tarihte esnaflığa başlamışsa ispat etmek kaydıyla o tarihten itibaren bağkurlu olunabilsin hükümete sayın bakanımıza iktidar ve muhalefet milletvekillerimize esnaf odalarına duyrulur . Lütfen mağdur olan bütün esnaf arkadaşlarımız buraya ve her pltformda bu konuyu gündeme getirisnler saygılarıma
    Cevapla
  • Gürhan 12 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal güvenlik değil. Millet vekilleri konu kendi maaş ve emeklilikleri olunca çok çabuk devreye alıyorlar. Ama bize gelince sömürebildikleri kadar sömürüyorlar. Adalet bu işin hangi noktasında!? İşte KIYAMET ne güzel bir şey değil mi?
    Cevapla
  • ABDULKADİR ŞİMŞEK 12 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET TARAFINDAN ALDATILMAK NE ACI. 27 yıllık ssk lıyım ve 10099 gün prim yatırmışım ve yaşa takılmış emekli olamıyorum oysa 18 yaşında ssk lı olarak işe başladığımda 25 yıl 5000 küsür gün yatırınca emekli olacağım söylenmişti daha doğrusu ssk ile öyle akitleşmiştik şimdi yaş çıkardılar bunu normal bir vatandaş bana yapsa sahtekar derdim peki devlete ne demem gerekiyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle