Yeni yıl pırlanta satışlarını patlattı

Yeni yıl hediyesi seçimde kampanyalarının da etkisiyle erkeklerin pırlantayı tercih etmesi satışları yüzde 15 oranında arttırdı.

Yeni yıl pırlanta satışlarını patlattı
Yeni yıl pırlanta satışlarını patlattı
GİRİŞ 26.12.2011 10:10 GÜNCELLEME 26.12.2011 10:10

Sonsuz sevgi ve aşkın sembolü olarak kabul edilen pırlanta, yeni yıla sayılı günler kala hediye seçiminde zorlananların kurtarıcısı oldu. Özellikler erkek müşterilerin tercihiyle satışlar yüzde 15 oranında artarken, Goldaş, Favori, Altınbaş ve Zen gibi önde gelen markalar sundukları özel koleksiyonlarla ışıltı ve zarafeti birlikte sunuyor.

Goldaş Kuyumculuk Üst Yöneticisi Sedat Yalınkaya yeni yıl koleksiyonlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, özel günlerin sektör için önemine vurgu yaparak, toplam satışları içinde yılbaşı, sevgililer günü, anneler günü ve babalar günü gibi özel günlerin büyük bir paya sahip olduğunu söyledi.

Özel günlere özel koleksiyonlar hazırlayarak fark yaratmayı amaçladıklarını ifade eden Yalınkaya, şu bilgileri verdi:

''Geçtiğimiz yıl Rudolph Kampanyası düzenlemiştik. Kampanyamızın maskotu olan kırmızı burunlu minik geyiğin işaret ettiği tüm ürünlerde özel fırsatlar sunmuştuk. Bu yıl da bu kampanyayı devam ettiriyoruz. Bunun dışında Treasure Koleksiyonu tasarımı ve fiyatıyla öne çıkıyor. Bu koleksiyondaki her üründe pırlantayı, yakut, zümrüt ya da safir ile birlikte kullandık. Tresuare Koleksiyonu'nda yer alan takı ve aksesuarlar 3 bin 900 ila 15 bin 300 lira aralığında satılıyor. Ayrıca yine ametist ve pırlantadan hazırlanan Violet isimli kolye tasarımımız da yılbaşına özel bin 190 liralık fiyatıyla alıcılarını bekliyor.''

Özel günlerde erkek yoğunluğu

Favori Yönetim Kurulu Başkanı Selami Özel de Yeni yılla sayılı günleri kala satışların yüzde 15 oranında arttığını belirterek, satışların son iki gün daha da artmasını beklediklerini dile getirdi.

Favori markası olarak yeni yıl hediyesi olarak pırlantayı tercih edenlerin beğenisine ''Kışta Bahar'' koleksiyonunu sunduklarını aktaran Özel, bu koleksiyonun her bir parçasını 589 ya da 789 liradan satışa sunduklarını bildirdi.

Özel günler öncesi yapılan kampanyaların satışları tetiklediğini ifade eden Selami Özel, ''Yeni yıl, sevgililer günü ya da anneler günü gibi günlerde hediye alma alışkanlığı günden güne artıyor. Kız arkadaşına, nişanlısına ya da karısına veya annesine hediye almak isteyen erkekler normal günlere göre mağazalarımıza böyle zamanlarda daha sık geliyorlar. Diğer günler ise kadın müşterilerimizin yoğunluğu söz konusu'' dedi.

57 faset yerine 74 faset

Altınbaş Kuyumculuk Genel Müdür Atilla Keskin ise yeni yıla özel kampanyayla bin lira ve üzeri alışverişlerde bereketin simgesi olan yakut taşlı altın nar kolye hediye ettiklerini söyledi.

En çok ilgi gören pırlanta koleksiyonlarının ''Flora'' olduğunu dile getiren Keskin, bu koleksiyonda maviden mora, sarıdan pembeye değişik renklerdeki değerli taşları farklı motiflerle birleştirdiklerini vurguladı.

Bir diğer iddialı koleksiyonlarının C74 olduğunu belirten Keskin, klasik kesim 57 faset pırlanta yerine bu koleksiyonda yüzük, kolye ve küpelerin 74 faset pırlantadan oluştuğunu bildirdi.

Bin liranın yarısı hediye

Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanımız Emil Güzeliş de yeni yıla kadar bin lira ve üstü alışveriş yapan herkese, yaptığı alışverişin yarısı değerindeki dilediği mücevher ile çantasını hediye ettiklerini söyledi.

Safir, zümrüt ve yakut gibi renkli taşlarla süsledikleri tasarımların yeni yıl hediyesi olarak en çok tercih edilen ürünler olduğunu aktaran Güzeliş, birbirine sımsıkı sarılan pırlantaların ortadaki büyük taşı çepeçevre sardığı Reina Koleksiyonu 599 liradan başlayan özel fiyatlarla satışa sunduklarını kaydetti.

KAYNAK: AA