Azumi'den Almanya'ya güvenlik duvarı çağrısı!

Japonya Maliye Bakanı Jun Azumi, Almanya'ya borç krizinin yayılmasını önlemek üzere güvenlik duvarı oluşturması için çağrıda bulundu.

Azumi'den Almanya'ya güvenlik duvarı çağrısı!
Azumi'den Almanya'ya güvenlik duvarı çağrısı!
GİRİŞ 18.11.2011 10:20 GÜNCELLEME 18.11.2011 10:20

Azumi düzenlediği basın toplantısında, Almanya'nın, güvenlik duvarı gibi değerlendirilebilecek güçlü bir finansman planı oluşturulmasında merkezi bir rol üstlenmesinin önemine dikkat çekerek, Almanya'nın bu planı hazırlanması için çok çalışması gerekeceğine vurgu yaptı.

İspanya ve İtalya'nın borçlanma maliyetlerinin artmasından duyduğu endişeyi dile getiren Azumi, söz konusu ülkelerin finansman problemlerini aşmaları için hızla hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Avro Bölgesi'nde yaşanan ağır borç krizinin derinleşmesinden endişelenen Japon yetkililer, söz konusu bölgeyi etkisi altına alan sorunun küresel ekonomik büyümeyi olumsuz yönde etkileyeceği ve 11 Mart'ta meydana gelen deprem ve tsunami felaketinin etkilerinden kurtulmaya çalışan Japonya ekonomisinin toparlanmasını sekteye uğratabileceğinden kaygı duyuyor.  

Çin'den sonra dünyanın en fazla döviz rezervini elinde bulunduran Japonya, Avro Bölgesi'ne destek olmak üzere yılbaşından bu yana Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) ihraç ettiği tahvillere ciddi miktarda yatırım yapıyor.

KAYNAK: AA