'AĞA' acele etti aracına 81 bin TL fazla ödedi

Türkiye'nin ilk elektrikli otomobiline geçen yaz sahip olan işadamı Ali Ağaoğlu, 475 bin liraya aldığı otomobil için araç fiyatının yüzde 37'sine denk gelen 110 bin TL ÖTV ödedi.

'AĞA' acele etti aracına 81 bin TL fazla ödedi
'AĞA' acele etti aracına 81 bin TL fazla ödedi
GİRİŞ 28.02.2011 10:49 GÜNCELLEME 28.02.2011 10:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Oysa son düzenlemeye göre yüzde 15 ÖTV ödemesi yetiyordu.Bu da Ağaoğlu'na 81 bin TL'ye mal oldu.

Geçtiğimiz yaz 'farkındalık yaratmak için', Tesla marka elektrikli otomobili 475 bin lira ödeyerek, ithal eden Ağaoğlu'nun, geçen hafta açıklanan son vergi düzenlemesiyle bu araca 81 bin lira fazladan ödediği ortaya çıktı.

Ağaoğlu, 'Başbakan Erdoğan'ın otomobilde yerli marka yaklaşımını destekliyorum. Hatta biz her alanda yerli marka çıkartmalıyız. Elektrikli araçlarda Türk markanın daha fazla şansı var. Gelecek nesillere daha yeşil bir çevre bırakmak için bir şeyler yapmalıyız. Ben de ilk elektrikli otomobili farkındalık yaratmak için satın aldım. Müdürlerimin altındaki ve şirketteki tüm araçları da yerli elektrikli otomobil üretildiği zaman, ona çevireceğim. Yerli otomobil sanayiine elimden gelen desteği vereceğim. Türkiye, elektrikli araçta kendi markasını yaratabilir' dedi.

Ağaoğlu, ekim ayı sonunda yapılan İstanbul Autoshow'da sipariş verdiği lüks otomobiler Bentley Mulsanne ve Rolls Royce Ghost'u teslim aldığını da söyledi.

Ağaoğlu'nun sahibi olduğu Tesla, sıfır emisyona sahip. Tesla, kilometrede 2,5 kuruşluk elektrik harcıyor. Pilleri 3,5 saatte şarj ediliyor ve 365 kilometrelik menzile çıkabiliyor. Araçta motor yağı, egzoz ve şanzıman bulunmuyor. Araç çalıştığı sırada motor sesi duyulmuyor.

 

FİŞLİ YERLİYE 'AGA' DESTEĞİ

Ağaoğlu, Başbakan Erdoğan'ın yerli otomobil markası yaratma isteğinin elektrikli araçlarda şans bulacağına inandığını söyleyerek, 'Bu alana yatırım yapacak firmaya destek olmak ve farkındalık yaratmak için şirketimin tüm araçlarını yerli elektrikli araçlarla değiştireceğim' dedi.

AĞA'NIN KAYBI NASIL OLUŞTU?

Garajında yaklaşık 20 milyon dolarlık lüks araç bulunan Ağaoğlu, geçen yıl temmuzda bir Tesla satın aldı. Ağaoğlu, bu araç için 475 bin TL ödedi.

O dönemde aracın teknik özellikleri nedeniyle sorun çıkmaması ve araca plaka çıkarabilmek için otomobilin motor hacmi olmamasına rağmen 1.6 lt ve aşağısı hacimlere sahip motorlu araçlara uygulanan yüzde 37'lik ÖTV ödendiği dile getirilmişti.

YÜZDE 37 ÖTV ÖDEDİ

Tesla Roadster'in vergisiz fiyatı 290 bin lira. Bunun üzerine % 37 ÖTV (110 bin TL) ve % 18 KDV eklendiğinde, plaka ve masraflarla rakam 475 bin TL'ye çıktı. Yeni sistemde ise Tesla, % 15'lik vergi dilimine girdi. Böylece 110 bin lira yerine 43 bin 500 liralık ÖTV doğuyor. Otomobilin fiyatı da toplam 393 bin liraya gelecekti.

AKŞAM

YORUMLAR 4
  • yakup uslu 13 yıl önce Şikayet Et
    yorum. arkadaslar olaylara nedense hep dinsel yönden bakiyor bir kimse parasini malini kazandigi gibi harcamasinida yapacak tabi hakki illaki fakir fukarayami dagitacak adam 110 bin tl vergi ödemis yetmiyormu hava kirliligine karsi elektrikli arac almis turkiye icin öncülük etmis gelecek kusaklara dumansiz hava nin yolunu aciyor bence bu adam taktir edilmeli 110 bin tl nin icinden fakir zaten yararlanacak ekonomi carki icinde
    Cevapla
  • çotanak 13 yıl önce Şikayet Et
    AĞA PARANDA GÖZÜMÜZ YOK DA.... Bildiğim kadarı ile 1 araç dinimizde ihtiyaçtan sayılıyor. Geri kalanlara ise zekat düşüyor. Veriyor musun araçlarının zekatını AĞA??? (Her sene!!!)
    Cevapla
  • m.gurbuz 13 yıl önce Şikayet Et
    Adam batmış. Vay bee tam 80 milyar zarar etmiş. ne büyük bir kayıp. ömrü boyunca çalışsa zararı karşılayamazz. :)
    Cevapla
  • idris torpak 13 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara veriyor rabbim. Bu kadar aç çoluk cocuk hasta insan varken yardımdan yoksun lüks hayatını yaşayan milyonlarca lirayı elin gavurlarına acımadan yediren Kendini padişah gibi gören Şaşırmış insana Rabbim Doğru Yolu nasip etsin.
    Cevapla