Ağrı Havaalanı'nı hizmete açtı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, uzun süredir kapalı olan Ağrı Havaalanına ilk uçuşu gerçekleştirmek ve bir dizi ziyarette bulunmak üzere Ağrı’ya geldi.

Ağrı Havaalanı'nı hizmete açtı
Ağrı Havaalanı'nı hizmete açtı
GİRİŞ 06.01.2011 15:15 GÜNCELLEME 06.01.2011 15:15


Sabah saatlerinde Anadolu Havayollarına ait tarifeli uçakla Ankara’dan Ağrı’ya gelen Bakan Binali Yıldırım, havaalanında Ağrı protokolü tarafından karşılandı. Ağrı Havaalanında düzenlenen törende konuşan Bakan Yıldırım “Ağrı’ya yakışan son teknolojiyle döşenmiş havaalanımızda ilk uçuşu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bundan böyle Ağrılılar gönüllerince istedikleri yerlere uçabileceklerdir. Tüm Ağrı halkına hayırlı olsun” dedi.

Ağrı Havaalanında yolcularla sohbet eden Binali Yıldırım, ilk ziyaretini Ağrı Valiliği’ne yaptı. Burada Ağrı Valisi Ali Yerlikaya’dan ilin sorunları ile ilgili brifing alan Bakan Yıldırım, daha sonra Ağrı Belediyesi’ne geçti. Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından belediye binası girişinde karşılanan Bakan Binali Yıldırım tören mangasını selamladıktan sonra başkanlık makamına geçti.

Burada Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın kendisine yaptığı sunumu izleyen Bakan Yıldırım, daha sonra anı defterini imzaladı. Belediye ziyareti sırasında basın mensuplarının kaçırma olayları ile ilgili sorduğu soruyu yanıtlayan Bakan Yıldırım “Ağrı’ya uzun aradan sonra yeni uçak iniyor. Bunlar normal hava olayları. Dünyanın her tarafında oluyor. Gerekli bu tip girişimlerde yapılması gerekenler bellidir. Kaptanın yapacağı işler vardır. Kulenin yapacağı, emniyetin ve sivil savunmanın yapacağı işler vardır. Dolayısıyla her türlü tedbiri alıyoruz. Mesela dünkü olayda yolcuda bombada yok bi şeyde yok. Bende bomba var uçağı uçuracağım diyor. Bu sorumsuzluk veya psikolojik sorunlu. Bunlar olağan şeyler. Bunların hepsinin tedbiri alınıyor. Allah şükür bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadık. Ama bu sorumluluk herkese düşüyor. Vatandaş sadece seyahat etmeyecek. Etrafında olup bitene kulak verecek. Eğer bir sıkıntı ve tehlike varsa yetkililere seri bir şekilde bildirilecek. El birliğiyle bu işlerin üstesinden geleceğiz” dedi.

Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın kendisine verdiği hediyeleri kabul eden Bakan Yıldırım, belediye ziyaretini tamamlayarak AKP İl Başkanlığı’na geçti. Bakan Yıldırım Eleşkirt İlçesi’ne bağlı Tahir Beldesi’ni ziyaret ettikten sonra karayolu ile Erzurum’a geçecek.

Bakan Binali Yıldırım’a AKP Ağrı Milletvekilleri Yaşar Eryılmaz, Cemal Kaya, Kerim Aydemir, Hanifi Alır, Fatma Salman Kotan, THY ve Anadolu Jet Genel Müdürleri eşlik ediyorlar. 

KAYNAK: ANKA