'Strasbourg seferleri yeniden başlayabilir'

Fransa'nın Alsace-Lorraine bölgesinde faaliyet gösteren Strasbourg Girişimci ve İşadamları Derneği MEDİF'in girşimi ile THY Strasbourg seferleri yeniden başlayabilir...

'Strasbourg seferleri yeniden başlayabilir'
'Strasbourg seferleri yeniden başlayabilir'
GİRİŞ 17.09.2009 14:43 GÜNCELLEME 17.09.2009 14:43

Fransa’nın Alsace-Lorraine bölgesinde faaliyet gösteren Strasbourg Girişimci ve İşadamları Derneği (MEDİF),  her yıl geleneksel olarak düzenlendiği iftar yemeği programına AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin’i konuk etti.

Yüze aşkın işadamının davetli olduğu iftar yemeğinde, Mehmet Şahin başarılı girişimcilerin sorunlarını dinledi.

THY’nın İstanbul-Strasbourg seferlerini iptal etmesinden yakınan girişimciler, AK Parti milletvekili Mehmet Şahin’in duruma anında el atmasına vesile oldu.

İftar yemeğinde Strasbourg Ticaret Odası Başkanı Jean Louis Hoerle ile bir araya gelen milletvekili Mehmet Şahin, "Kendileri ısrarla Türk Hava Yolları'nın buradan İstanbul'a uçuş yapmasını istediklerini ifade etti. Ayrıca 'Biz bize düşeni yapmaya hazırız' dediler." şeklinde konuştu.

Strasbourg Ticaret Odası Başkanı Jean Louis Hoerle  THY seferlerinin hem bölgede yaşayan Türkler hem de ekonomik işbirliği için çok önemli olduğunu vurgularken Türk işadamlarından seferlerin yeniden başlatılması için destek istedi.

Bunun üzerine THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin’i arayan Şahin, konu hakkında bilgi aldı.

"Karlıtekin'e durumun nedenini sordum. Kendisi olayın ekonomik nedenden kaynaklandığını, bugüne kadar yaptıkları seferlerden zarar ettiklerini ifade ettiler. Fakat 'Madem ticaret odası başkanı konuyu yeniden gündeme almak istiyor özel bir yetkiliyi bu konuyla görevlendirip tekrar görüşmelerini sağlayacağım.' dediler. Avrupa'nın başkenti Strasbourg'a seferlerin yeniden başlayacağını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Milletvekili Şahin, MEDİF’in Genel Sekreteri Abdurrahman Atlı’dan konunun hassasiyetle takip edilmesini istedi.

Basınında yoğun ilgi gösterdiği organizasyon, dernek Başkanı Oktay Yıldırım’ın teşekkür konuşmasının ardından sona erdi.

KAYNAK: HABER7