Sabancı'ya 'Yenilikçi Filantropist Ödülü'!

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, AB Konseyi Genel Sekreteri Javier Solana'nın Başkanı olduğu Jüri tarafından Raymond Georis Yenilikçi Filantropist Ödülü'ne layık görüldü.

Sabancı'ya 'Yenilikçi Filantropist Ödülü'!
Sabancı'ya 'Yenilikçi Filantropist Ödülü'!
GİRİŞ 16.05.2009 15:43 GÜNCELLEME 16.05.2009 15:43

Bu ödül ile Sabancı Vakfı da Avrupa'nın en önemli filantropi ödülü listesine Türkiye'den giren ilk vakıf oldu.

Avrupa Vakıflar Merkezi (EFC) Yıllık Konferansı'nın son gününde Roma Cavalieri Oteli'nde gerçekleştirilen törende ödülü Güler Sabancı adına Sabancı Vakfı Direktörü Zerrin Koyunsağan aldı.

Koyunsağan ödülü alırken Güler Sabancı'nın teşekkür mesajını okudu. Sabancı mesajında, şunları söyledi:

"Son iki yıldır küresel vakıflar standartlarında yenilikçi ve başarılı çalışmalar yapmak amacı ile yeniden yapılanma sürecindeyiz. Uluslararası işbirliklerine ve ortaklıklara büyük önem veriyoruz. Bu ödül, küresel vakıflar standartlarında yaptığımız çalışmaların ödüllendirilmesidir. Bu ödül ayrıca, vakıfçılık çalışmalarında Türkiye'de bir model oluşturmak için bize daha fazla sorumluluk yüklüyor. Vakıf olarak 35 yılda 1 milyar doların üstünde kalıcı eser yarattığımızı görüyoruz, ancak biliyoruz ki vakıfların ne kadar para harcadığından daha önemli olan bu konulara verilen emektir, kaç kişiye dokunduğunuz, kaç kişinin hayatında fark yaratabildiğinizdir. Beni bu ödüle layık gören başta jüri başkanı Sayın Javier Solana olmak üzere tüm jüri üyelerine Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti ve çalışanları adına teşekkürlerimi sunarım"

Avrupa Vakıflar Merkezi'nin Kurucu Başkanı ve Ödüle ismini veren Raymond Georis de konuşmasında, Güler Sabancı'nın tüm gelişim çalışmalarına öncülük ettiğini ifade ederek, Sabancı'nın çarpıcı ve sürdürülebilir değişimler yaratacak etkin stratejilere odaklandığını ifade etti.

Ödülü veren Mercator Fonu Başkanı Norine Macdonald ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Güler Sabancı'nın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Sabancı Vakfı, Türkiye'de bir vakıf olarak sosyal adalet konusunda ilk defa hibe programı açarak, Türk hayırseverliğine Avrupa standartlarını getirmek konusunda da öncü olmuştur. Güler Sabancı kariyeri boyunca eğitim, kültür-sanat ve kadının güçlendirilmesi konularında önemli çalışmalar yapmıştır. Ödülün amacı insanların hayatlarında gerçekten fark ve değişim yaratabilen kurum ve kişilerin ödüllendirilmesidir. Bu senenin jürisi, Güler Sabancı'nın insanların düşlerini ve idealist umutlarını somut sonuçlara dönüştürmekteki özgün yeteneğinin ödülün ruhuyla son derece örtüştüğü görüşüne vardı."

RAYMOND GEORİS YENİLİKÇİ FİLANTROPİST ÖDÜLÜ

Jüri Başkanlığını Avrupa Birliği Konseyi ve Batı Avrupa Birliği Genel Sekreteri Javier Solana'nın yaptığı "Raymond Georis Yenilikçi Filantropist" ödülü Avrupa'da yenilikçi ve toplumda derin etki yaratabilmiş kişilere ve vakıflara veriliyor.
"Raymond Georis Yenilikçi Filantropist" ödülü Avrupa'nın en prestijli Üçüncü Sektör ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor. Ödülü veren Mercator Fonu, uluslararası filantropi programları ve vakıfları arasında bağlantı kurarak beraber çalışmaları için destek veriyor.

Filantropi alanında Avrupa'nın lideri olarak kabul edilen Raymond Georis, aynı zamanda Avrupa Vakıflar Merkezi'nin kurucu başkanı. Georis, Avrupa vakıfları arasında kurduğu ortaklıklar ve getirdiği yenilikler ile filantropi sektörüne önemli katkılarda bulunuyor.

KAYNAK: İHA