İşçi emeklisi maaşını 900 TL yapacak yasa

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri arasında maaş farklılıkların gidererek, şu anda 620 lira olan en düşük emekli aylığını 900 liraya çıkaracak olan yasa tasarısı Başbakanlık’a gönderildi.

İşçi emeklisi maaşını 900 TL yapacak yasa
İşçi emeklisi maaşını 900 TL yapacak yasa
GİRİŞ 13.05.2009 10:08 GÜNCELLEME 13.05.2009 10:08
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

NEVİN BİLGİN'in haberi

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri arasında maaş farklılıkların gidererek, şu anda 620 lira olan en düşük emekli aylığını 900 liraya çıkaracak olan İntibak Yasa Tasarısı Başbakanlık’a gönderildi.

Tasarıyla üst gösterge tablosundan aylık veya gelir alanların intibakları, bulundukları derece ve kademelere göre yükseltilecek. Yeni tablodan aylık veya gelir alanların oranı yüzde 60 olarak esas alınacak. İşçi emeklileri, haksızlığın düzeltilmesi için yasanın çıkmasını bekliyor. Yasal düzenleme yapılmaması halinde işçi emeklileri AİHM’e gidecek. Düzenlemenin maliyetinin 3.5 ile 4 katrilyon lirayı bulması ve geçmişe dönük hakların iadesini içermesi sebebiyle IMF ile yapılacak anlaşmada en önemli pazarlık konularından birisini oluşturuyor.

İŞTE TASARI

İNTİBAK yasası olarak anılan kanun teklifi şöyle: ‘Mevcut gösterge tablosundan gelir ve aylık alanlar, ekte düzenlenen yeni gösterge tablosu esas alınarak yukarıya doğru intibaklandırılır. Yaşlılık, maluliyet ve ölüm sigortasından aylık veya gelir alanlara uygulanan oran, 506 sayılı kanunun 61’inci maddedeki esaslara göre arttırılır veya azaltılır.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 19
  • dilek 14 yıl önce Şikayet Et
    allah hepsini nasıl biliyosa öyle yapsın. babam 620 tl alıyor ve hiç bir şeye yetmiyor kira+faturalar benim okul masraflarım biz ne yiyip ne içicez soruyorum size iş de yok zaten herkes krizi bahane ediyor eleman çıkarıyor işsiz sayısı her geçen gün artıyor bir kez olsun görevinizi doğru yapın sadece kendinizi düşünmeyin bi çare bulun herşey elinizde ne de olsa tüm emeklilerin maaşı eşit olsun
    Cevapla
  • Mahmut Alan 14 yıl önce Şikayet Et
    Emekli maaşları,. Adaletten dem vuranlar,insanlıktan bahsedenler.gelin şu emeklinin kanayan yarasına bir melhem olun.en düşük maaşı en az 1000.00Tl yapın,emeklnin insanca ve helalinden yaşamaya hakkı yokmu bu ülkede.İnşallah emeklilerde insan gibi yaşarlar.
    Cevapla
  • Mahmut Alan 14 yıl önce Şikayet Et
    Emekli Maaşları,. Bugün bütün emekli maaşları ile geçinebilecek bir babyiğit varsa alsın benim 600 tl'lik maaşımı geçinsin görelim.Üniversiteye giden bir oğlum var,ev kira,elektrik,su,telefon paralarını ödedikten sonra geriye kaç lira kalıyor 100 lira,şimdi soruyorum tüm siyasi liderler ve tabiiki hükümete ve bakanlarına;100 lirayı oğlumamı vereyim,ekmekmi alayım,üstüme başıma giyecek almaktan vazgeçtim bu para ile geçinebilecek bir milletvekili babyiğit varsa gelsin görelim.ALLAH için şu maaşları düzeltin!
    Cevapla
  • sıddık seyhan 14 yıl önce Şikayet Et
    insan gibi... 1980.de emekli olan bir çalışan ister işci olsun ister memur diyelimki günümüzde emekli olanla aynı oması lazım: derecesi kademesi yılı ödediği prim gün sayısı eşitse eşit maaş alması lazım.çünkü rakkam olarak farklıdır ama nominalı aynıdır. ör:1980.de bir daire fiyatı =10000.tl.ise şimdi 100000.tl. yani 1980.de 10000.tl azparamı?hayır günümüzün 100000 tl.sine eşit. öyleise 1980de emekli olan 2009.da emekli olanla aynı olmalı.eşit işe eşit ücret gibi adil olanda budur....
    Cevapla
  • sıddık seyhan 14 yıl önce Şikayet Et
    insan gibi.... yorumlarda bazen işçi-memur,memur- esnaf-bağkur emeklisi gibi kıskanmalar görüyorum.bunlar yanlış önce insan gibi geçinebileceği maaşı herkese düzeltme yapılarak asgari bir limite yükseltilmesi,ondan sorada hakedene hak ettiği kadar geçmişşin şartlarında ödemiş olduğu pirim nominal olarak değerlendirilmeli ve o değere göre hesaplanmalı. ör:geçmişin şartlarında ödenen 1.birimlik pirim şimdikinin 100. birimine eşit.yani şu andaki yüksek ücretten kesilen pirimin değerindedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle