Yerli otomobil bereketi! Sadece 15 dakika! Talep patladı...

Türkiye'nin Otomobili fabrikasının Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulacağının açıklanmasının ardından komşu il Yalova'da yan sanayi desteğinde bulunmak isteyen girişimcilerin organize sanayi bölgesinden (OSB) yer taleplerinde artış oldu.

GİRİŞ 18.01.2020 09:36 GÜNCELLEME 18.01.2020 09:59
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'nin Otomobili" fabrikasının yerini duyurmasından sonra bölgede yer arayışına giden sanayiciler, gözlerini komşu ilde kurulacak Yalova İMES Makine ihtisas OSB'ye çevirdi.

 

 

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu civarında, Gemlik merkeze 15 dakika uzaklıkta yer alan ve 2021 yılında ilk fabrikaların temellerinin atılacağı OSB'de şimdiden yer almak isteyen yatırımcılar, taleplerini yönetime iletmeye başladı.

Yalova İMES Makine ihtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Türkiye'nin Otomobilini mega milli bir proje olarak nitelendirdi.

 

 

OSB'nin makine, otomotiv ve elektrik-elektronik sektörlerine yönelik olduğunu belirten Özdemir, şöyle devam etti:

Bire bir yerli otomobilin yan sanayi üssü anlamına geliyoruz. Kuruluş aşamasındaki Organize Sanayi Bölgemiz, Türkiye'nin Otomobilinin camından kaportasına hemen hemen hepsinin yan sanayi ürünlerinin üretileceği bir sanayi bölgesi olacak.

Otomotiv üzerine ihtiyaç duyulan motor hariç tüm malzemelerin üretimi yapılacak. Bu anlamda 15 dakika mesafemize milli otomobilimizin bize komşu gelmesinin heyecanı içindeyiz.

Türkiye'nin Otomobili Projesi yerli, yenilikçi ve yeşil üretim sac ayakları üzerine bina edildi. Bununla da bire bir örtüşüyoruz.

Bu projenin bir parçası olmak, projeye yan sanayi, lojistik gibi her alanda destek olmak üzere şimdiden bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Fabrikanın yerinin Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilmesi bize bereketiyle geldi.

YERLİ OTOMOBİL 5 YILDIZ ALACAK
Türkiye’nin Otomobili’ne ilişkin çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yapılan son açıklamada aracın Euro NCAP 5 Yıldız Güvenlik normlarını sağlayacağı açıkladı.

Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılan yerli otomobile ilgi oldukça yüksek. Yerli otomobilin tasarımı ve elektrikli olması beğeni topladı.

Şimdi de güvenlik konusunda ilerlemelerin kaydedilmesine başlandı. Yerli otomobil yüksek çarpışma dayanımı, kapsamlı aktif ve pasif güvenlik ögeleriyle birlikte ileri sürücü destek sistemlerine sahip olacak.

Bunlarla birlikte 2022 yılında Euro NCAP 5 Yıldız Güvenlik normlarını sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklama TOGG'un Twitter hesabından yapıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 28
  • Poliman 4 yıl önce Şikayet Et
    Burdan haberlere de çıkmıştı yaklaşık 4/5 belki 6/7 yıl önce Malatya tarafında lise öğrencisi veya bir doktaora öğrencisimi tam hatırlayamadım normal pillerden 50 kat fazla enerji deppolayan bir yöntem bulmuştu. Nerde o buluş. Kullanın işte.
    Cevapla
  • Ersin 25 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet var askeri alanda kullanılıyor yalnız bu pilleri yüksek akım ile şarj edemiyorsun
    Cevapla
  • Ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın babayiğitler, fabrikayı BURSA+YALOVA+KOCAELİ+İSTANBUL bölgesine avantajlarından dolayı kuracaksınız, çok haklısınız, ve doğru bir karar, yedek parça tedarikinde İÇANADOLU illeri KONYA yı da değerlendirin lütfen, 9adet OSB si bulunan ağır sanayisi ve dünyanın otomobillerine her türlü yedek parça imalatını yapan ve ihraç eden, yetişmiş eleman gücü, kalifiye işçilik, yüksek teknolojili kaliteli üretim, ve dünya daki bir çok araçta yedek parçaları kullanılan KONYA sanayicilerini, babayiğitlerin görmezden, gelmeleri hata olur, devletimizin bu konuda babayiğitlere tavsiyelerde bulunmasının doğru olacağını düşünmekteyim, pastadan İÇANADOLU daki illerde pay alsınlar, bilgilerinize...
    Cevapla
  • Ertürk 4 yıl önce Şikayet Et
    ekonomimiz canlandıkça kuduracaklar çok gururluyum
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    çok guzelde insallah daha çok kilometre yapan aku yapalim çunki almanlar altiyuz km yapanini yaptilar yapabiliriz .
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Siparişler hazır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle