Dev hava yolu şirketinde grev! Uçuşlar iptal edildi

Güney Afrika Hava Yolları, çalışanların bağlı olduğu iki sendikanın grev kararı dolayısıyla cuma ve cumartesi günleri iç ve dış hat seferlerini durdurdu.

GİRİŞ 14.11.2019 11:11 GÜNCELLEME 14.11.2019 11:40

Hava yolu şirketleri uzun süredir dünya çapında kriz yaşıyor. Daha çok Avrupa'dan gelen krizdeki hava yolu şirketi haberlerine bu sefer Güney Afrika eklendi. Uzun süredir mali zorluklar yaşayan Güney Afrika Hava Yolları (SAA), çalışanlarının aldığı grev kararından sonra tüm uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. Hava yolu şirketinden yapılan açıklamada, çalışanların bağlı olduğu iki sendikanın grev kararının ardından cuma ve cumartesi günleri tüm iç ve dış hat seferlerinin iptal edildiği belirtildi.

 

900 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILACAK

Ülkedeki diğer hava yolu şirketlerinin bu karardan etkilenmeyeceği ifade edilen açıklamada, yolculara yeniden rezervasyon yaptırmadan havalimanlarına gitmemeleri uyarısında bulunuldu. Güney Afrika'nın milli ve bayrak taşıyıcı havayolu şirketi SAA'nın, mali sıkıntılar nedeniyle başlattığı yeniden yapılanma çerçevesinde yaklaşık 900 kişiyi işten çıkarmayı planladığı belirtiliyor. Şirketin bu amaçla 5 bin çalışanla ve ve çalışanların bağlı bulunduğu sendikalarla görüşmeye başladığı duyuruldu.

AFRİKA HAVA YOLLARI ile ilgili görsel sonucu"

ANLAŞMAYA VARAMADILAR

2011 yılından bu yana hiç kar etmediği belirtilen Güney Afrika Hava Yolları'nın ciddi bir finansman sıkıntısı ve yaşlanan uçak filosuyla boğuştuğu belirtildi. Hava yolu şirketine yatırımcı bulmak için uzun süredir arayışta olan Güney Afrikalı yetkililer, bu çabalarından eli boş döndü. Hava yolunda süregelen zararları sonlandırmak için yeniden yapılanma sürecine girdiklerini belirten Güney Afrika Hava Yolları CEO'su Zuks Ramasia, bu çerçevede 944 çalışanın işine son verileceğini söyledi.

Bir hava yolu şirketi daha krizde, 900 işçi çıkaracak

2011'den bu yana hiç kar etmediği ifade edilen şirketin, bu nedenle sendikalarla maaş artışlarına ilişkin anlaşmaya da varamadığı kaydediliyor.

 

 

KAYNAK: AA