Şehr-i Sanat Baklavacısı’ndan muhteşem açılış

Baklava’yı gerek Çorlu’da gerekse Trakya’da anavatanı Gaziantep’in lezzet standartlarında üreterek marka yapmak iddiasıyla yola çıkan Şehr-i Sanat Baklavacısı, Belediye Başkanları, siyasetçiler, çok sayıda bürokrat, muhtarlar, iş dünyası ve vatandaşın katıldığı muhteşem bir törenle açılış gerçekleştirdi.

Şehr-i Sanat Baklavacısı’ndan muhteşem açılış
Şehr-i Sanat Baklavacısı’ndan muhteşem açılış
GİRİŞ 02.10.2019 17:36 GÜNCELLEME 02.10.2019 17:36

Baklava’yı gerek Çorlu’da gerekse Trakya’da anavatanı Gaziantep’in lezzet standartlarında üreterek marka yapmak iddiasıyla yola çıkan Şehr-i Sanat Baklavacısı, Belediye Başkanları, siyasetçiler, çok sayıda bürokrat, muhtarlar, iş dünyası ve vatandaşın katıldığı muhteşem bir törenle açılış gerçekleştirdi. Törende basın mensuplarına konuşan Şehr-i Sanat Baklavacısı Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Çalık, Şenol Çağlar ve Özcan Demir “biz ideallerimiz için yola çıktık. Bu ideal, bölgemize vefa borcunu ödeyecek bir markayı ortaya çıkarmaktır” dedi.

Şehri Sanat Baklavacısı Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çalık, firmalarının baklavayı Türkiye markası haline getireceklerini belirterek, mağazalarında 95 kişilik kapasiteleri ile haftanın 7 günü sabah 07.00 ile gece 01.00 arası perakende, paket, sıcak ve soğuk satışı ile müşterilerinin her türlü hizmetini karşıladıklarını belirterek, “Baklava restoranımızda meşhur Adana böreği ve su böreği çeşitlerimizle, çayımızla, kahvemizle, 14 ayrı çeşit baklavamızla, Maraş dondurmalarımızla, çikolata setlerimizle müşterilerimizin hizmetindeyiz. Şehri Sanat, Türkiye’nin baklavadaki markası haline gelecek. Nasıl ki, insanlarımız sadece tava ciğer yemek için Edirne’ye gidip, saatlerce sıralarda bekliyorlarsa, bizim ürünlerimiz de oklava işçiliği ve odun ateşinde pişen lezzetiyle, kalitesiyle, hijyeniyle insanlarımızın aradığı, talep ettiği ve herkes özel lezzetlerimizi tatmak istediği bir baklava mekanı olacak Ürünlerimizi Çorlu içine kurye, Türkiye veya yurt dışına kargo ile gönderebilme imkanına sahibiz. Doğum günü, yeni işin hayırlı olsun, özür dileme hediyesi, evlilik yıl dönümü gibi tüm özel günlerde müşterilerimizin farklı taleplerini sınırsız olarak karşılayabilmekteyiz. Müşterilerimizin özel taleplerini not kağıdıyla istedikleri adrese tam zamanında ve anında teslim edebilmekteyiz” dedi.

Kaliteli baklava 5 duyuya hitap eder

Şehr-i Sanat Baklavacısı Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Çağlar ise, ürünlerinin kalitesiyle, kalite konseptiyle bölgelerinde önemli bir marka gücünü ortaya koyacağını belirtti ve İyi bir baklavanın 5 duyuya hitap etmesi gerektiğinin altını çizdi. Çağlar şöyle devam etti: “Saman sarısı rengiyle öncelikle göze hitap eder. Çatalı batırdığınızda çıkardığı hırş sesi ile kulağa hitap eder. Çatalı ağzınıza götürürken, tereyağını kokladığınızda bu nefis rayiha ile burnunuza hitap eder. Daha sonra ağzınızdaki müthiş lezzetiyle damak tadınıza hitap eder. Bütün bunları hissettiğiniz için, hislerinize hitap eder. Midenize hitap eder.” Biz kalitemizle beş duyuya hitap eden baklavayı üretiyoruz. Öncelikle şunu vurgulamam gerekir ki, beş duyuya hitap eden, insanlarımızın lezzet haritasını ortaya koyan baklavanın kaliteli olması için, lezzetli olması için, kaliteli malzemeden üretim yapılması şarttır. Kalitenin olabilmesi için de kaliteli malzeme kullanılması gerekmektedir. Bu sebeple insanlarımıza merdiven altı üretim hanelerde yapılan baklavalardan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz”

Kalite, lezzet, hijyen, sağlık, damak tadı

Şehri Sanat Baklavacısının, Türkiye’nin baklava denilince akla ilk gelen ili olan, Baklavanın başkenti Gaziantep’teki kaliteyi ve lezzeti aratmayacağını ifade eden  Şehr-i Sanat Baklavacısı Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Demir “Gaziantep Baklavasının kalitesi ve lezzeti üretimindeki sırrından ve hakiki ustalarından ileri geliyor. Biz de firma olarak lezzetli ve kaliteli baklavamızı üretebilmek için çok özel ustalarımızla çalışıyoruz. Ustalarımızın ortaya koyduğu lezzet haritası, firmamızı bölgemizde baklavada aranılan bir lezzet noktası haline getirmiştir” açıklamasını yaptı. Murat Çalık, kaliteleriyle, kalite konseptleriyle ve marka güçleriyle Çorlu’da baklavanın en doğal adresi olduklarını ifade etti.