Erdoğan duyurdu: Tarihimizde ilk defa...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu 27. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılış konuşmasında Cari işlemler dengesinde tarihimizde ilk defa 4.4 milyar dolarla artıya geçildiğini duyurdu.

GİRİŞ 01.10.2019 16:11 GÜNCELLEME 01.10.2019 16:45
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

 

Türkiye gelişmekte olan ülkeler grubunda üst kategoriye yükseldi. Finans sistemine saldırılar ekonominin kendi dinamikleri içinde gerçekleşen hadiseler değildi. Ağustos ayındaki sıkıntının ardından ekonomi yönetimimiz pek çok önlem aldı. Sadece bir gecede 10 milyar dolardan daha fazla ülkemizdeki cari kurun çok üzerinde döviz satın alma emirleriyle karşılaştık. Döviz kuru istikrarlı çizgiye oturtulmuştur. Faizin inmesi için adımlar atılmıştır.

Faizler, bir önceki yıl sonuna göre bugün, ticari kredilerde 10 puan konut kredilerinde 15 puan gerilemiştir.

Yeni verilerin açıklanmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde enflasyonun yeniden tek haneli rakama ineceğine inanıyorum.

Turizmde çok bereketli bir sezon geçiriyoruz. 50 milyon turist hedefini inşaallah yakalayacağız.

TARİHTE İLK DEFA

Merkez Bankamızın döviz rezervleri yeniden 100 milyar doların üzerine çıktı. Cari işlemler dengesinde tarihimizde ilk defa 4.4 milyar dolarla artıya geçtik. 

Cari işlemler dengesinde tarihimizde ilk defa 4.4 milyar dolarla artıya geçtik. Hem bütçe açığımızın hem de borç stokumuzun milli gelirimize oranı, AB standartlarına göre çok çok iyi bir seviyededir.

IMF DEFTERİNİ MAYIS 2013'TE AÇILMAMAK ÜZERE KAPATTIK

Merkez Bankamızın döviz rezervleri yeniden 100 milyar doların üzerine çıktı. Şu aralar 103 milyar dolar seviyesine ulaştı. IMF defterini tekrar açılmamak üzere Mayıs 2013'te kapattığımızın altını çizerek tekrar ifade etmek istiyorum. Dengelenme ve yeniden büyüme sürecini başarıyla sürdürüyoruz. Mali disiplinden asla taviz vermiyoruz. 11'inci kalkınma planındaki yol haritamızı takip ederek, önümüzdeki seçimsiz 4 yılı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirinceye kadar gece gündüz çalışacağız.

Yargı reformu strateji belgesinin ilk paketinin hazırlıklarını tamamladık. Yargı reform paketlerinin yapıcı bir anlayışla tartışılacağını umut ediyorum. Elbette cumhurbaşkanı, milletvekillerinin yerine geçip kanun çıkarmaya, hakimlerin yerine geçip hüküm vermeye kalkacak değildir. Kuvvetler ayrılığı demek güçlerin çatışması değil makul bir denge içinde aynı hedefler doğrultusunda faaliyetlerini yürütmeleri demektir.

 

 

YORUMLAR 24
  • Word 4 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik ve petrol zamlarıda iyi bir şekilde artıya geçti bence. Emekli memur işciler ne zaman artıya gececek acaba.
    Cevapla
  • Leyla 4 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan, seni seviyoruz asil adam,Allah’a emanet ederim.
    Cevapla
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    Elektriğe 3 kez zam, doğalgaza sayısını hatırlamadığım kadar zam, çaya 2 zam, LPGye zam, benzine zam zam zam, gıdaya her gün zam, memura gelince yüzde 3 zamcık, asgari ücretliyi zaten söylemeye gerek yok. Lütfen bu milleti biraz düşünün sayın hükümet, en azından elektrik ve doğalgaza yapılan zamları geri çekin kış gelmeden, fakir fukaraya biraz destek olun lütfen. Sayın cumhurbaşkanım fakir fukaranın sizden beklentileri çok. Doğalgaz ve elektrik zamlarını geri çekin ltf
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    daha önce 350 TL yemek fişi yetip artıyordu. şimdi üste para veriyoruz. bu nasıl iştir.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem durum iyi mazotu benzini 3 liraya indir. Elektriğ gaza yapılan zamları geri al.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle